Skip to content

Wat mij opviel in het nieuws van vanmorgen….

March 30, 2004

Jomanda praat weer!

VALKENBURG, dinsdag Het xc2xb4genezend mediumxc2xb4 Jomanda heeft gisteravond, om precies 21.00 uur, haar stilzwijgen verbroken. Op de kop af heeft zij zes maanden in opdracht van Moeder Maria niet gesproken. “Met liefde heb ik voor mijn vaderland een halfjaar boete gedaan door te zwijgen omdat het fout dreigt te gaan in Nederland”, waren de eerste woorden sinds een half jaar, gesproken in het voormalige klooster Maria Vrede in Valkenburg. Volgens de xc2xb4blauwe engelxc2xb4, ditmaal in gebroken wit, was het zeker geen toeval dat het afscheid van prinses Juliana samenvalt met de Boodschap die Jomanda van xc2xb4Bovenxc2xb4 doorkreeg: “Op een moment als dit bestaat het de Nederlander in zijn gevoel te raken”, sprak zij.Het medium riep verder alle Nederlanders op om vanaf vandaag iedere middag om drie uur xc3xa9xc3xa9n minuut stil te zijn: “Deze minuut stilte is de sleutel tot veranderingen. Het brengt vrede in Uwzelf, vrede bij Uw medemens en is het begin van vrede op aarde.”

*Dat moet te doen zijn *

De smalle zeemeermin

WARSCHAU, dinsdag De zeemeermin van het Poolse havenstadje Ustka gaat onder het mes. De visdame heeft te brede heupen en te kleine borsten naar de smaak van het stadsbestuur. De zeemeermin staat al een eeuwigheid op het stadswapen van Ustka, dat die afbeelding wil gebruiken om het toerisme van het kustplaatsje op te vijzelen.
In de gemeenteraad rezen twijfels over het symbool, dat niet meer zou voldoen aan de moderne schoonheidsidealen. De vroede vaderen namen daarom het besluit van de zeemeermin een maatje 38 te maken. Het stadhuis heeft een website voor nieuwsgierigen die niet kunnen wachten tot een bezoek aan Ustka.

*Hoezo een schoonheidsideaal?!*

Ziek of niet ziek dat is de vraag..

DEN HAAG, dinsdag Apothekers hebben vorig jaar een kleine duizend keer nepgeneesmiddelen aan gebruikers verstrekt. In bijna alle gevallen (95 procent) was dat op uitdrukkelijk verzoek van een arts. De patixc3xabnt zelf had er geen weet van dat hij of zij een placebo (een middel zonder werkzame stof) kreeg uitgereikt. Dat heeft de Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK) gisteren bekendgemaakt. Deze organisatie verzamelt en analyseert gegevens over het geneesmiddelengebruik in Nederland. Volgens L. Tinke van de SFK blijkt uit onderzoek dat placeboxc2xb4s in sommige gevallen een therapeutisch effect hebben. Er zijn zelfs effectpercentages van 20 tot 40 procent bekend. “De neppillen of -drankjes kosten ongeveer 10 tot 12 euro per recept en worden in het algemeen vergoed door de ziektekostenverzekeraars”, aldus Tinke.
De artsen verstrekten soms de niet-werkzame middelen om hun patixc3xabnten xc2xb4tevredenxc2xb4 te stellen, bijvoorbeeld als zij ervan overtuigd waren dat hun kwaal of aandoening alleen te verhelpen was met een geneesmiddel. “Het feit dat een patixc3xabnt een (nep)middel krijgt voorgeschreven, kan betekenen dat de patixc3xabnt dit ervaart als positieve aandacht voor zijn klachten”, aldus SFK.

*Hoezo ziek?!*

Bron: de Telegraaf

From → Uncategorized

2 Comments
  1. HĆ©Ć© wat leuk šŸ˜€ šŸ˜€

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: