Skip to content

Opa…

September 25, 2004

SAN POLO DEI CAVALIERI – Een eenzame gepensioneerde Italiaan, die via een kleine advertentie in een krant iemand had gezocht die hem als grootvader wilde ‘adopteren’, gaat dit weekeinde op weg naar zijn nieuwe familie in Noord-Italixc3xab.

De tachtigjarige oud-leraar klassieke talen Giorgio Angelozzi woonde sinds het overlijden van zijn vrouw in 1992 alleen in een flatje in een plaatsje buiten Rome. Hij voelde zich zo eenzaam dat hij besloot een advertentie te zetten in de krant Corriere della Sera.

De krant zag daarin aanleiding voor een flink verhaal over Angelozzi. Toen dat was gepubliceerd, werd de tachtigjarige overspoeld door reacties, niet alleen uit Italixc3xab maar ook uit landen als Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Uiteindelijk koos hij ervoor om bij Elio en Marlena Riva en hun twee kinderen in Bergamo te gaan wonen. Marlena kwam hem zaterdag ophalen.

In Bergamo komt Giorgio Angelozzi in een huis met een tuin en een boomgaard te wonen. Het gezin heeft een hond, die hem misschien zijn zeven katten kan doen vergeten, die in San Polo dei Cavalieri zijn achtergebleven. De 500 euro kostgeld die hij aanbood te betalen, willen de Riva’s niet. “Hij heeft hulp nodig en wij hebben een opa nodig.”

Angelozzi is opgetogen. “Ik word opa, dat was mijn plan. Ik krijg de genegenheid van deze vrouw, die mij al ‘papa’ noemt en van de kinderen die mij opa Giorgio noemen”, zei Angelozzi, wiens enige dochter in het buitenland woont.

Tegenwoordig is een van de vijf Italianen ouder dan 65 en bijna de helft woont alleen.

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: