Skip to content

Waarom?!

September 28, 2004

Ik vraag me al tijden af waarom mensen van alles willen onderzoeken, ook deze week kwam ik het weer tegen….
Waarom zoveel huilende mensen die massaal rouwen om Andrxc3xa9 Hazes, de ene psycholoog na de andere, de een wist het beter dan de ander, er zijn zelfs mensen die studeren in het bestuderen van massa hysterie rond rouwende mensen…….Maar waarom is dat nodig. Waarom mogen mensen die massaal rouwen om mensen die ze aardig vinden niet massaal gaan huilen en rouwen, waarom kun je alleen verdriet hebben om familie, vrienden, bekenden*vallen Andrxc3xa9,Pim,Bram,de buurman,de baby van 3 blokken verder enz.. daar ook niet onder?!*…..
Deze week las ik een stuk in de krant dat ging over een afgerond massaal rouw onderzoek rond de dood van Pim Fortuyn, mijn hemel er is dus iemand 2 jaar bezig geweest met onderzoeken waarom mensen huilen om deze man, 2 jaar lang betaald om een papier te vullen met niets, met nutteloze informatie…. Want zijn hier nu echt mensen in gexc3xafnteresseerd?!
Is er iemand die over 30 jaar nog even het archief induikt om even te kijken hoe het met de rouwende mensen was in 2002…..vast….niet.
Ook gisteravond verscheen er nog geen 15 minuten nadien een prof. In beeld die een verklaring probeerde te geven rond rouwende mensen….ongelofelijk….
Ook ik zit nu in mijn waarom fase…waarom onderzoeken mensen dat, waarom laten mensen elkaar nu niet gewoon in hun waarde, waarom moet alles een verklaring hebben….
Een leven zonder verklaringen lijkt me een stuk rustiger.

From → Uncategorized

One Comment
  1. Ben het volledig met je eens.
    Ieder doet het op z’n eigen manier dus dat valt niet eens te onderzoeken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: