Skip to content

vakantie…vakantie….

October 26, 2004

Vrijdag nacht was het dan zover, 3 uur de wekker en om 4 uur weg en laten we dit nu gewoon geredt hebben, de familie neemt het normaal niet zo nauw met de tijd(-:
Tot Antwerpen liep het lekker, op de vreselijke buien onderweg na, waar werkelijk geen hand voor ogen te zien was en toen ging er iets fout in het systeem, door omleidingen ging het mis.. we miste de goede omleiding of mist het Belgse wegennet een goede omleidings maker….wie zal het weten, wij kwamen helemaal fout uit, via Rome naar Parijs zaten we in Mons*yyyyeeehhh wat een inmense stad* en daarvandaan zijn we via chareloi*ofzo* in Frankrijk beland waar we een zeer vreemde weg bereden na een aantal kilometers vangrails en vreemde weg, bleek waarom….we waren deel geworden van het circuit van Chimay* een prachtige ervaring!*, sinds dit gebeuren waren we als familie in opperbeste stemming en verliep de rest van de reis voorspoedig, om half 6 kwamen we aan bij Jaap en Riek*Jacky en Rita op zijn Frans want dat hollandse kunnen de fransen niet uitspreken(-:*. Vanzelf sprekend word er eerst gezoend*4maal* om daarna de fles maar eens snel open te trekken! Na wat geklets en getaost kwamen we uit op een restaurant… Het einde van de avond was snel gehaald.
Doordat we toch wel iets wat te veel gedronken hadden werd het luchtbed in de auto gelaten en besloten we te gaan slapen op de caravan kussens…..slecht plan bleek de volgende morgen, we waren gebroken…..maar wel in Frankrijk! Eerst maar eens even boodschapjes doen*heerlijk dat op zondag ochtend gewoon even boodschappen doen!* vieze kaas, lekkere croissants, een pain en wijn…zo komt een mens de dag wel door(-: Het weer viel reuze mee, de bomen stonden prachtig in alle kleuren en de kastanjes waren soms levensbedreigend als je net onder een boom doorliep waar zo’n stekelige jetser uit viel(-:

Het slapritueel bleef knudde, de 2e nacht bleek het luchtbed lek te zijn en de wind kan soms wel heel hard razen in het dal en de kastanjes maken veel herrie als ze vallen(-:
En wisten de grote mensen onder jullie dat een luchtbed nu niet echt de ideale plaats is om grote mensen dingen op te doen, man man man wat maakt dat ding een herrie, zo erg zelfs dat ik een onuitroeibare lachbui kreeg en dus ook de eerste uren geen slaap kon vatten(-:
Er werd gewandeld en gedronken en gegeten en gekaart! Ja ja gekaart, gepest om precies te zijn. Daan had het van iemand geleerd en te pas en te onpas moesten we pesten, heel gezellig maar ook heel vervelend als je verliest.

Het weer was wonderbaarlijk heerlijk, xc3xa9xc3xa9n van de dagen hebben we zelfs met 23 graden in de zon gezeten, heerlijk!
Ook kregen we te maken met een probleempje, Daan had last van zijn kuit, potjandee een spierbloeding, de eerste keer dat we dit in Frankrijk zouden meemaken, wij vertelde dit aan Riek om te vragen naar het telefoon nummer van de huisarts, maar dit was niet nodig, in Frankrijk hebben ze een soort systeem ontwikkelt dat als een academisch ziekehuis te ver weg is, er een verpleegster te bereiken is die langs komt om b.v.b bloed te prikken of af te nemen of medicijnen toe te dienen. Tippie toppie…binnen een half uur was Nicole ter plaatsen en xc3xa9xc3xa9n telefoontje naar de plaatselijke huisarts om te overleggen overde hoeveelheid*medicijnen hadden we bij ons* en hup spuiten maar, de shot was binnen no-time toegediend. Zo snel en correct zijn we nog nooit geholpen en thuis nog wel, wat een heerlijkheid! Kosten 10 euro, ongelofelijk gewoon, zekers na een 3 uur wachttijd op de dag voordat we op vakantie gingen*ow we waren u vergeten….huh?! en dit in een gerenomeerd academisch ziekehuis in Nederland, belachelijk gewoon!!*
Op donderdag avond besloten we vrijdag al richting Nederland terug te keren aangezien we nog een paar nachten goed wilde slapen, onderweg een nachtje bij Dick en Marjolein tukken en dan hup. Aangezien we toch iets verkeerd ingeschat hadden qua tijd kwamen we dus in Parijs met de spits*zucht*, een uur franse file*alhoewel de motor en brommerrijders hier geen last van hadden met 100km kwamen ze rustig tussen de auto’s door, bloedlink zou je zeggen, nou daar niet, in Nederland zou er allang een automobilist geweest zijn die gedacht had”huh ik wachten jij ook wachten” maar hier ging het soepel en gestaag, niets, ikke ikke ikke op de snelweg maar gewoon een weg voor ons alle en samen gaan we dit klusje klaren. Toppie chaotisch maar beleefd!
En toen de binnen door weg richting Reims aangezien we bij maastricht uit wilde komen man, wat een ellende in het donker vooral als je de frans/belgische grans over komt richting Lixc3xa9ge, xc3xa9xc3xa9n grote spook weg met 2 auto’s op vrijdagavond 9 uur…oeoeoew een vervroegde Helloween…
Om half 12 waren we eindelijk in Budel beland! Moe en toe aan een echt bed! De volgende ochtend zijn we vroeg weer naar huis gegaan want het was koud en guur en regen, baba een waardeloos einde van de vakantie…
Nog een paar vakantie shots om het geheel af te ronden….
Even een nageschrift de caravan waar wij in verbleven is van Jaap en Riek, hun logeer kamer zeg maar(-:

From → Uncategorized

13 Comments
 1. Petra permalink

  Ah.. gat… je zal zoiets maar vinden…. brrrrrr..

  Ik hoop dat de vakantie leuker was…

 2. Ja, dat is even schrikken….. bah…….

 3. En zeker nu ik het hele verhaal gehoord heb van de buurvrouw…bbbrrr hij lag letterlijk hier voor de deur in het water en lag er al een paar dagen dus de avonden dat wij nog thuis waren is het gebeurd, onze kids gaan vaak op zondag ochtend vissen met het buurmeisje…en stel stel stel…babab gelukkig waren we op vakantie)-: Al met al blijft het een vreemd verhaal zekers omdat je gewoon kan staan in het water hiervoor, bij Robin op middelhoogte en niets gehoord…vreemd. het was trouwens onze overbuurman*recht voor ons*die we niet kende, woonde er pas kort na een scheiding*buurvrouw weet wat dat betreft alllllles(-:* Vakantie verhaal volgt nog steeds….morgen of overmorgen ofzo…als de zin het hoogst is(-:

 4. Echt eng, en dan ook nog een paar dagen voordat ie ontdekt werd. Hoe is het mogelijk, vraag je je weleens af. Vooral als je nog (kleine) kinderen heb is dat wel griezelig. Hoop dat je er vlug over heen komt.

 5. Hopenlijk hebben jullie in ieder geval een fijne vakantie gehad. En het is zeker erg om zoiets te horen. Dat er voor je huis iets gebeurd. Terwijl je weg was. Misschien maar goed dat jullie ondertussen weg waren.

 6. Karin permalink

  Hee Michelle ook een web-log.. heb ik vast gemist!
  Leuk hoor..ik ga je hier zeker volgen..
  Ben benieuwd naar je vakantieverslag!
  Doeidoei
  Karin

 7. leuke vakantie zo, alleen jammer van het lekke luchtbed …

 8. Swanique* permalink

  hahaha…ik kxc3xa9n het luchtbeddenprobleem…….ga ervan uit dat onze caravan goed gestbiliseerd is;-)

  maar zo te lezen hebben jullie het leuk gehad in Frankrijk…wij ook. Niet in Frankrijk dan, maar in Friesland….slechts een paar letters verschil ;-)(ook daar wijn en gore kaas (nee geen ‘stink-loop-brie’, maar magor))…

  (zie logje..)

 9. ruth permalink

  sinds wanneer hebben jullie een caravan dan?

  enne charleroi ken ik helaas erg goed. mijn zusje lag daar na haar ongeluk in het ziekenhuis….

 10. Helaasde caravan is niet van ons, deze hebben Jaap en Riek naast hun woonhuis staan, als logeer kamer zeg maar(-; Daar hebben ze zelf in gewoond tijdens de bouw van hun huis. Een soort Petra en Marco maar dan in Frankrijk(-;

 11. Margot permalink

  Dat grote mensen dingen doen op een luchtbed, daar heb ik nog nooit problemen mee gehad. Oefening baart kunst misschien? šŸ˜‰ Maar probeer het maar eens op een gammel bed in een hotel in Edinburgh! šŸ˜‰

 12. Mooie foto’s…. Toch lekker lijkt me om er nog even er tussen uit te zijn geweest šŸ˜€

 13. Met slecht weer vertrekken, mooi weer op vakantielokatie en met slecht weer in Nedeland aankomen, dan moet je toch wel het gevoel hebben op vakantie te zijn geweest. De foto’s spreken ook wel boekdelen. Het is net wat Ivonn zegt, lekker om er even tussenuit te zijn… 8)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: