Skip to content

Lieve Engeltjes

December 14, 2004

En dan ineens word je overvallen, tranen stromen langs je wangen, overvallen door je eigen verdriet, het verdriet dat er wel zit maar altijd als een schaduw met je meeloopt. xc3x89xc3xa9ns in de zoveel tijd kijk ik even bij
Lieve Engeltjes even de nieuwsbrief lezen en gewoon even kijken en steeds weer vloeien de tranen als waterstromen. Ik ben er in het begin bij gekomen maar jaren daarna ook weer uitgestapt omdat ik het gevoel had, te veel met andere mensen hun verdriet bezig te zijn en dus mezelf altijd als laatste plaatste en dat wilde ik niet meer, nu was ikzelf aan de beurt. Het hielp, ik kon Andrea een beter plaatsje geven en de laatste tijd denk ik er weer aan om weer lid te worden om andere mensen misschien te kunnen helpen maar bij zo’n bezoek aan de site weet ik ook weer dat ik dat niet moet doen. Want ik ben zo slecht in ander mans verdriet, ik zou de hele dag jankend door het huis lopen. Daarom even dit stukje om toch nog even Lieve Engeltjes in deze donkere maand een plekje te geven.

From → Uncategorized

10 Comments
 1. Swanique* permalink

  het plezier van *een weekje de bloemenwinkel weer samen runnen * spat ervan af meis………..geniet ervan, ook al is het de drukste tijd van het jaar!! 🙂

 2. Hoe druk het ook gaat worden voor jullie.Het is wel een gezellige drukte die je tegemoet gaat. Veel plezier.Wat leuk het verhaal over de heren.Weet ik een beetje van wat ik kan verwachten.;) En fijn dat het lopen toch weer gelukt is.

 3. Wat je zegt kan ik me voorstellen dat het verdriet als een schaduw met je mee loopt.
  Als het je te veel wordt om andere mensen te helpen kun je niets aan doen. Zou het zelf ook moeilijk vinden om mensen te helpen hoe graag je het zou willen. Op deze manier heb draag je, je steentje ook bij door dit logje.

 4. Wat leuk dat jullie dat samen gaan doen, voor een weekje de bloemenwinkel runnen!!
  Het verhaal over De Heren, ook leuk natuurlijk 😀 ;), ben erg benieuwd. Nog net niet aan het aftellen, maar komt wel steeds dichter bij.

 5. ruth permalink

  ik denk te begrijpen wat je bedoelt…als dat al kan als je (ik dus) het zelf niet hebt meegemaakt. Met jouw verhaal in het boek van de Engeltjes heb je ongetwijfeld veel mensen geholpen Michelle. Het is niet erg om in dit geval aan jezelf te denken. Je hebt nog twee kinderen die je nodig hebben en die niets aan een moeder hebben die wel anderen helpt maar er zelf aan onderdoor gaat!

 6. Swanique* permalink

  Ik heb hier weinig aan toe te voegen….Ruth heeft alles al gezegd, wat ik zelf ook al in gedachten had…..aan jezelf denken is niet egoxc3xafstisch..ook al denk je van wel. Je hebt daarbij een doel voor ogen, en die is mxc3xadnstens zo belangrijk – zo niet belangrijker – dan het helpen van anderen.
  Sterkte meis…..ik denk aan jou!

 7. En terecht, een bloemenwinkel hoort voor kerstmis gewoon open te zijn. Lijkt me ook topdrukte. Volgens mij is het ook best gezellig. Je weet immers waar de mensen voor komen, niet waar ? Wel zorgen dat je op tijd weer beter bent want bloemenwinkels zijn toch altijd al frisjes … 😉

 8. De Lieve Engeltjes zijn hartverscheurend en ik voel me bijna schuldig dat ik mijn kinderen zo groot heb mogen brengen. En nu ik 2 kleinzoontjes heb en die verhalen lees word ik er verdrietig van en eigenlijk hoofdzakelijk omdat ik het zo goed getroffen heb. Wel fijn als je je verdriet kwijt kunt en op de momenten dat je het nodig hebt ook de steun kunt vinden die je zelf ook aan anderen geeft. Knuffel elkaar deze maand maar eens extra. Ik denk aan jullie.

 9. Het is al heel wat dat je de mensen wilt helpen voor zover je dit kan.Als het je niet lukt heb je je best gedaan.En is het helemaal niet raar als je dan aan je eigen gaat denken. Het komt niet zo vaak meer voor dat mensen elkaar willen helpen.

 10. ik heb zelf geen kinderen maar vind het al hartverscheurend …mijn nichtje heeft daar ook een pagina over haar zoontje…verschrikkelijk om te lezen wat iedereen door moet maken… zoals Ruth al schrijft…je moet het aankunnen en is dat niet het geval dan is dat heel jammer voor de anderen maar jij en je gezin gaan voor….. je kunt alleen anderen helpen als je zelf goed in je vel zit en het zelf aan kunt……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: