Skip to content

De Finish

September 19, 2005

Zondag was het dan zover, mijn tweede Dam Tot Dam loop, ik had er zin in, veel zin in! 18 graden en zonnetje wat kon er nu slechter gaan, weinig dus. Er waren geruchten dat de start verlaat zou zijn doordat er in het parcour wat ernstige versmallingen gekomen waren door werkzaamheden maar niets was minder waar, de start was optijd.
De eerste kilometer vind ik het machtigst, met zijn alle door de ijtunnel, klappen, stampen, juigen en aan het eind achterom kijken gaf mij intense kippenvel, prachtig. Waar ik vorig jaar in de eerste kilometer stuk liep ging het nu perfect, de tunnel was ik glansrijk doorgekomen. De versmalling volgde spoedig daarna maar juist die versmalling gaf ook verbroedering*voor de snelle lopers waarschijnlijk iritatie*, wel jammer trouwens dat er lopers zijn die het nodig vinden een flesje mee te nemen en dit lukraak weg te gooien in zo’n versmalling, voormij ging er bijna een man gestrekt doordat het overzicht op de grond natuurlijk minder was en tja dan zie je flesjes een stuk minder snel. Daarna kwam de ruimte maar ook spoedig weer de straatjes…straatjes vol gezelligheid. Vorig jaar was ik op 5 km al zo stuk dat ik weinig had meegekregen van alles mensen langs de kant de rest van de rit. De eerste post volgde al snel en ook nog meer gezelligheid, mensen met vuilnisbak orkesten, mensen met trommel, mensen met slechte stereo instalaties, mensen en inderen die liepen te zingen en te juigen. Op het 8.5km punt staat traditie getrouw, de familie te juigen*voorheen voor Henk, 3 jaar geleden overleden*schoonmamma, Margreet*vrouw van henk*en John met de kids. John zou ook een paar foto’s maken maar gelukkig heeft ie niet gekozen voor een beroep als fotograaf, xc3xa9xc3xa9n goede foto maar eigenlijk iets te dichtbij…..niet schrikken dus!!

Even wat drinken en weer door…Molenwijk door, waar aan het einde Ruth nog stond te juigen, weer even een oppeper en door maar weer, het liep nog steeds redelijk. Het stuk tussen Amsterdam noord en Zaandam vond ik lekker, ook omdat het even rustig was, een momentje om bij te komen van alle belevenissen. Tussen door nog even opzij gesprongen voor een ambulance. En toen kwam het 13km punt…..ik dacht ow mijn god, zag punt n dacht dubbel….ow mijn god nog 4km, aaagghhh ik storte in….. In de begin straat van Zaandam liep ik een stukje..opeens loopt er een man naast me, begint positief te kletsen, dat ik het wel kan en dat het niet zo ver meer is…..okxc3xa9 zeg ik en begin te lopen op dat moment juigt de hele straat voor me….*weer een kippenvel moment*…ik krijg vooral zin in bier, want iedereen loopt met bier…. En weer komt er een moment van zwakte, ik trek het niet meer en weer kwam er iemand op me af…kom op meid nog een stukie! Okxc3xa9 Chelle loopt*nou ja dribbelt*weer. Op dat punt begint er een vrouw kletsen….”wat een takke end he, we zijn ook gek” Ik lach en zeg wat terug. Weer een opsteker. De foto komt eraan…..effe lachen…als een boerin met kiespijn en het laatste stukje inzetten. Wat ben ik blij de finish te zien.
Ik ben er, heb het weer gefikst!! En nu binnen de 2 uur! Ik ben dood maar lang niet zo dood als vorig jaar.
Na afloop nog even naar de sporthal voor T-shirt en chip, veel vermoeide mensen, maar vooral veel blije mensen.

Daarna nog even zoeken naar de auto en op weg naar huis, in de auto nog even en gevoel van misselijkheid*kan niet zo goed tegen de AA drankjes, veels te zoet*.
Bij thuiskomst in bad en rustig aan.

Vandaag kan ik pas echt zeggen, toch wel tevreden te zijn, gisteren was ik danig teleurgesteld over de tijd. Maar meer kan gewoon effe niet, onderweg vooral last van conditie/ademhaling/te weinig lucht. Maar lijvelijk gaat het heel goed, vandaag nergens last van, klein beetje stijf maar dat heb ik ook als ik lang in de auto heb gezeten. Ik heb overal optimaal van genoten, zelfs extra staan drinken onderweg. Ik ben tevreden. Volgend jaar weer een stukje beter!

Nu op weg naar de volgende uitdaging! Mijn eerste Halve marathon*eens moet de eerste keer zijn*!
Ik heb er nu alweer zin in!

Foto Update


From → Lopen

36 Comments
 1. Margot permalink

  Ehm…. wie is dat? πŸ˜•

  Heel veel succes! Je kan het, je kan het, je kan het, je kan het, je kan het, je kan het, je kan het, je kan het, je kan het, je kan het, je kan het!!!!!!!

 2. Petra permalink

  *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*, *aanmoedig*. Ik zal aan je denken morgen! En ik zal je zo hard aanmoedigen dat iedereen tussen Markelo en Amsterdam er van schrikt πŸ˜€

 3. Hmm. wat leuk, “Wie is dat ?”
  Ik hoef je verder niet aan te moedigen. Heb er genoeg vertrouwen in. Als je maar lekker geniet morgen. Het is echt gezellig, wel een beetje druk maar dat hoort erbij. Hopelijk zit het weer een beetje mee. (opengeknipte vuilniszak mee voor als het regent in het startvak…) Heel veel plezier !!
  Groeten aan Paula πŸ˜€

 4. succes, je kan het!

 5. Heel veel succes, het gaat je zeker lukken.

  Cheers
  Tasz 8)

 6. Wat leuk en lief…..

  Succes !!

  Het weer is wel fijn lijkt me…..

 7. ruth permalink

  nou ik moet zeggen, halverwege het parcours zag je er een stuk fitter uit dan vorig jaar! ik vind het echt geweldig. enne…dat water? natuurlijk was dat niet koud, dan krijg je buikpijn, muts πŸ™‚

 8. Petra permalink

  Zal ze er al de finish zijn?

  GOED GEDAAN MEISJE!!!!!!!!

  En ik neem aan dat Paula, Paula Radcliff is.

 9. Ik ben ook erg benieuwd. Het weer was (hier in het zuiden) in ieder geval prachtig. 8)

 10. Petra permalink

  Ah.. ik zie dat de naam ook al in de onderwerp titel stond.. detail πŸ˜‰

  Ongeveer 1 uur en 48 minuten krijg ik net door! Good job meisje! Ik ben heel trots op je!

 11. Als ik het goed gevonden heb is dit haar uitslag. πŸ˜€
  Missie volbracht !! πŸ˜€ Gefeliciteerd …

 12. Petra permalink

  *Applaus*

 13. karlinda permalink

  Super goed gedaan man! Mooi constant gelopen. Heel knap.
  Gefeliciteerd snelle chelle.

 14. He luitjes! Dank jullie wel voor de aanmoediging!! We zijn net thuis gearriveerd en eerst even kijken….Dank Jim! Die tijd klopt beter, zat in de auto te rekenen en had 10 minuten vergeten te tellen, haha te maken met start tijd…. Ben doodgeggaan bij het 13km punt, daarna was echt een hel….maar wel rustig doorgedribbelt. Ik heb in ieder geval optimaal genoten van de sfeer, wat vorig jaar totaal niet aan de orde was, het was mooi! Later meer….nu snel douchen! Liefsss….

 15. Wow meis…ben weer ongelofelijk trots op je!!!!…Ik heb de hele middag aan je moeten denken…..en de smsjes waren misschien niet helemaal naar de zin van mijn visite (oom en tante van bejaarde leeftijd ), maar ik mΓ³est ze gewoon ff doen…….1.48…Toptijd!! Dikke smakkerd!!! verdiend!! Ha! πŸ™‚

 16. Goed Gedaan!!!!!!

 17. Haha, goed zo, genoten, dat is het allerbelangrijkste, daar mag je wel voor door een hel gaan. Eventjes dan. En nu lekker nagenieten, ook van al die meelevende reacties. We zien het verslag wel tegemoet. πŸ˜€

 18. geweldig chelle!!! Je bent echt een held

 19. Pjotr permalink

  Chelle, je ben een kanjer!!! Heb aan je gedacht gisteren. Beltegoed was p, dus kon je nie sms-en om je suc6 te wensen, maar je hebt t maar mooi weer gelapt…. Ben trots op je.. Dikke xxx van je AedM-vriendje πŸ™‚

 20. harstikke goed enne: volgend jaar lopen we samen????? Dan kan ik ook een doel wegstrepen.

 21. Goed plan!! Zodra de inschrijving start hoor je het!! Lijkt me gezellig!

 22. Petra permalink

  Ik vind dat John een geweldig foto heeft gemaakt.. een echt sfeer foto van dichtbij πŸ˜‰

  Ik vind het nog steeds top van je!! Volgend jaar hoop ik er bij te zijn.. om aan te moedigen wel te verstaan! πŸ˜‰

 23. En ik dacht nog wel dat het je eerste was. Je bent dus al een ervaren DTD-loper. En ondanks de vermoeidheid volgend jaar weer, wil dus wel zeggen dat het je weer goed bevallen was.
  Ik heb het intussen 8x gehad en moet me erg opladen om nog een keer mee te doen, maar wie weet, zeg nooit nooit.
  En nu op naar de volgende uitdaging. Ik lees het wel. πŸ˜‰

 24. Blij dat je toch tevreden bent over wat je hebt gedaan.
  Fijn al die mensen die je onderweg nog even een duwtje in de rug hebben geven.

  Hele prestatie weer!!

  Vind het eigenlijk wel een leuke foto….

  Fijne Week….

 25. Michelle,
  Gefeliciteerd met je prestatie, hartstikke goed. Op naar de halve, dat is pas genieten!

 26. Je hebt het toch maar even gedaan. Ik vind het een prestatie hoor. Erg goed. En de foto is erg mooi gemaakt. Het sfeergevoel zal wel heel mooi zijn lijkt me. Wens je een fijne week toe. Liefs….

 27. Toch weer superknap van je Michelle! Ik heb al eeuwig niet meer gejogd en heb er momenteel ook niet meer de fut voor. Misschien ooit nog eens!
  Nog een fijne dinsdag verder.
  Groetjes van Marijke πŸ˜€

 28. goed zeg. Was het zo afzien? Ik moet mijn voorgenomen afspraak naar DTD over 2 jaar verplaatsen, vrees ik

 29. ruth permalink

  wat kan jou die tijd nou schelen? dat je het gehaald hebt is echt een ongelooflijk knappe prestatie!!!!!! Wederom petje af!
  Enne de halve marathon, Amsterdam weer?

 30. ruth permalink

  oh wacht…..ik zie nu pas dat je een loopagenda hiernaast hebt staan. Amsterdam dus ja πŸ™‚

 31. Amsterdam,dat is al snel. Je blaakt van zelfvertrouwen. Goed zo. En die aktie-foto’s, ze blijven altijd leuk πŸ˜€

 32. Prachtige finishfoto’s….ik heb de halve marathon in mn agenda gezet….ik ga proberen te komen!! πŸ™‚

 33. Petra permalink

  Hele mooie finish foto’s!!!

 34. Het ergste is…het is geen finish foto, de finish was pas 1.1km verder(-;

 35. Hey Michelle, wat een geweldige prestatie meid! Heb je mijn opa nog horen spelen bij de finish? (Edammer Kaaskapel) Ik heb gevraagd of hij speciaal voor jou een nummertje wilde spelen van Acda en de Munnik. (betwijfel of het in het grijze muziekbestand voorkwam…) Leuke foto’s!

 36. schaam schaam..nog helemaal niet gereageerd.. 😦

  MAAR IK VIND JE EEN KANJER DAT JE ZO IETS KUNT NEERZETTEN TOPPIE

  dikke knuffel Issa πŸ˜€

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: