Skip to content

De Dam

September 26, 2005

Toen ik vorige week vernam dat De Heren Van Het Goede Leven oftewel Acda en de Munnik op De Dam zouden spelen op zondag de 25 september was voor mij de zondags planning gezet, lekker naar Amsterdam! In eerste instantie zag ik er een leuk dames uitje in maar helaas er wilde niemand mee. En dus werd het een moeder en zoon uitje, Robin is gek op muziek, gek op treinen en gek op shoppen…ideale zoon! Maar toen ik vernam dat de NS een herfstretour aanbiedingen heeft in de weekenden in de herfst, gooide ik er een idee uit om dit als gezinsuitje te gaan ondernemen en jawel hoor, het hele gezin wilde wel mee. De reis begon prachtig voor Robin en Daan, ze mochten het eerst stuk mee in de voorcabine van de trein*inclusief noodstop omdat de man te hard reed omdat ie te veel aan het vertellen was aan de boys*. In Groningen zochten we de 1e klas op*voordeel bij reizen met de aanbieding, je mag eerst klas reizen. Rust! Tot Zwolle want daar waren meer mensen op dit idee gekomen In Amsterdam aangekomen, eerst even een bakkie xl doen bij de Hema*weer met korting nu van de kbb * Daarna winkel in en winkel uit, lekker tutten*Daan en John vaak zittend in een hoek, echte mannen *, bij Perry sport mooie dingen gezien maaaar die haal ik volgende week wel in Groningen*tja die kortingen he, hah*. Op de Dam was Wolter Kroes zijn talent aan het waarmaken, handjes hoog en meezingen maar…voor de rest van het plein, wij liepen nog even verder de winkels door…..
Daan had een 1.5maand geleden een winkel gezien waar hij graag in wilde*de in Veendam woonachtige 7 jarige nam wel even het voortouw in Amsterdam en wandelde naar de winkel die hij bedoelde*een game shop met allemaal poppetjes en een groot spel, zeer wird mar wel geinig om te zien. Daarna was het Dam tijd, het was ondertussen 4 uur geworden, wij keken nog even naar een stukje Raymster*wat een tekstvast tiepje, 3 woorden en dit 1000 keer * en Daarna Pete Philly en nog een on commerciele naam die niet uit te spreken valt. Dit vond ik leuk, Rap/R&B en Jazz door elkaar, geinig! En tja toen was het tijd….Acda en de Munnik, helaas ging er van alles mis met de techniek, het duurde en duurde maar, stekker in en stekker uit, kabel daar en kabel daar, gitaar wel of niet goed, niet dan een ander ook niet dan de een weer…. mijn opinie is dat ze volgende keer de gewilde perfectie maar even achterwegen moeten laten en de Dam moeten nemen op zelfvertrouwen en zelfkennis. Toen ze begonnen ging er ook van alles mis, JB zijn gitaar zat niet ingeplugged en Thomas zijn monitor werkte niet, zijn gitaar was niet goed gestemd, Paul zijn krukje begon langzaam ijn grip te verliezen en de aangebode stoel was te laag, het geluid zoemde tegen elkaar in en toch heb ik optimaal genoten! Heerlijk om ze weer even live te mogen aanschouwen, vooral “Als je bij me weggaat”werd als juweeltje gespeeld, prachtig mooi, intens! Lekker effe op De Stad Amsterdam meebleren. Genot voor het energie niveau!
Na het optreden wilde robin nog graag op de foto, maar de maag won het van De Heren en het mengpaneel, we wilde eten….BK eten*Daan zijn grootste droom was om een keer bij burger king te eten, haah*, Helaas de bk op het centraal konden we niet vinden en dus werd appie heijn geplunderd om onderweg terug wel een bk te nuttigen. Van de conducteurs hoorde we dat er een bk in Amersfoort was en aangezien we daar moesten over stappen, was de stap makkelijk gezet.
Het was lekker…in ieder geval lekkerder dan de mac. Daarna richting trein…..waar we een apparte coupe tot onze beschikking hadden*ons eigen hokje*…..even na ons kregen we bezoek van een man met zijn zoontje, aardige mensen, we hebben even lekker gekletst. In Zwolle moesten deze eruit en werden ingenomen door 2 echte studenten, man man wat kunnen die soms slap ouwehoeren, ineens wist ik weer waarom ik nooit gestudeerd heb, haha omdat ik gewoon niet slap kan ouwehoeren over niets, geen studenten vereniging plaatjes Zou willen uitwisselen. Maar das gelukkig ieders eigen keus. In Groningen moesten we helaas nog even een half uurtje wachten voor we de laatste trein richting bed zouden kunnen pakken, maar om kwart voor 11 waren we dan eindelijk weer geland op het verlaten, donkere, stille, in het boeren gehucht peron van Zuidbroek. Nog even snel tanken bij Tango*tja die kortingen he * en voor 12e in bed. Het was een mooie geslaagde dag!

Helaas vanmorgen de wekker niet gehoord en dus werden we te laat wakker…..maar de eek kan weer beginnen!
Paar foto’s van zondag:

Advertisements

From → Uncategorized

8 Comments
 1. leuk je weer eens tegen te komen Chelle. je foto’s zijn mooi!

  ooh en by the way de BK op Centraal zit op perron 1 ๐Ÿ˜‰

 2. paul maakte in ieder geval zijn belofte waar: geen bier!

 3. Het is doorzichtig, dus het kan ook klinkklare jenever zijn ๐Ÿ˜›

 4. Petra permalink

  Ik blij te lezen dat jullie dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad.!! Mijn dichterbij gekozen circus was niet zo’n succes, dus misschien had ik beter naar jouw circus kunnen gaan. Maar goed, ik ben er niet echt moe van geworden dus misschien is dat wel een gelukje bij een ongelukje ๐Ÿ˜‰ Volgende keer doe ik het heel anders. Heb je Jannes nog gezien?? ๐Ÿ˜€

 5. Zo te zien heb je een geweldig leuke dag in Amsterdam gehad. Ik baalde echt dat ik niet kon. Maar ik hoorde achteraf dat het helemaal niet druk was op de Dam. Dus eigenlijk had ik makkelijk na m’n afspraak om 16.00 uur naar de Dam kunnen gaan. Baal baal baal. Volgende keer beter…

 6. Ik wilde net zeggen: betrapt! Aan het water! Maar ik ben al niet origineel meer zie ik…leuke foto’s! x Indra

 7. :Leuk dat jullie het naar jullie zin hebben gehad….
  Kom snel even bij lezen….

 8. Wat leuk dat jullie zo’n geslaagde dag hebben gehad. En de foto’s zijn mooi geworden. Wens je een fijne week verder. Liefs …..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: