Skip to content

Paas”zon”weekend!

April 17, 2006

Na woensdag had ik er weer helemaal zin in, lopen met een doel, lopen tot de zon komt, helaas waren de donderdag en de vrijdag zo druk op het werk dat ik vooral vrijdag al kort na 9 uur in slaap viel in de armen van mijn vechtgenoot*die van ellende maar een stuk voetbal bleef kijken om mij niet wakker te maken*. Zaterdagochtend moest John in Assen wezen en dus was mijn planning om mee te gaan en effe lekker de markt en het centrum mee te pakken. De zon scheen en voor het eerst sinds lange tijd wilde mijn boys ongeschroomd meeshoppen. Rond 11 uur vond ik het tijd om een terras te zoeken, want de zon bleef trouw schijnen. Boven op het dakterras van V&D was het heerlijk vertoeven, in de zon, uit de wind met uitzicht op groot plein met vrolijk winkelt publiek. De boys konden even dollen op een dood stuk dakterras en ik zat. Rond 12e was de pret over en wilde ze wel weer verder. Op naar de cd en de boeken, ik was op zoek namelijk…. op zoek naar het boek “Ik loop dus ik besta” samengesteld door Paul Rosenmxc3xb6ller. Ik had hem daags daarvoor enthousiast horen praten over dit boek en een deel van de opbrengst zou gaan naar jongeren en kanker. Dus ik zocht en zocht maar kon in mijn eigen omgeving niets vinden. Op de afdelng bij V&D was het ook zoeken naar een speld in en hooiberg maaaaaaaaaar ik vond hem. Terwijl ik voor de kassa sta blader ik het boek wat door, lees een stukje inleiding en lees de achterkant…mijn ogen beginnen te twinkelen. Jaja laat mijn grote held*Thomas Acda* nu ook een bijdrage geleverd hebben aan dit boek. Verkocht!

“In augustus van dat jaar ontmoette ik Jacques Valentin, die mij aankeek alsof ik de raarste figuur was die hij ooit was tegengekomen. Jacques bestierde de xc3x81sics-toko’en dat is de enige directeur-vertegenwoodigers-middenstandstermen waar ik hem ooit op heb kunnen betrappen. Verder staat ie voor namelijk uit liefde voor het lopen. En dat verdiende pils daarna.
Dat ik niet goed bij mijn hoofd was, zei hij. Of ik dood wou, vroeg hij ook. Ik legde mijn tactiek graag aan hem uit. ‘Ik loop, hou mijn hartslag tot minstens de helft onder de 158 en verder geniet ik en luister ik naar de radio en bel af te toe met vrienden en familie om te vertellen waar ik ben en hoe geweldig het wel niet is.’ Sjaak mocht mij wel. Nog steeds was ik volslagen debiel in zijn ogen, maar we moesten maar even gaan zitten. We gingen zitten. Hij overtuigde me ervan dat ik echt volgens een schema moest gaan trainen.
‘De rest zoek je zelf maar uit, met je muziek en je bellen en je hartslag enz… Maar gewoon een beetje lopen en dan steeds verder lopen is niet de manier, vriend Acda.’ Ik dronk, betaalde de pils van die avond en zei dat ik het allemaal zelf wel wist, Maar evenzogoed bedankt, vriend.
‘Op een dag ga je niet harder meer en niet beter meer en vind je het niet leuk meer. En die dag komt volgende maand. Tot volgende maand, Thomas.’ Ik lachte en zei hem goedenavond.
Drie weken later hing ik aan de telefoon, waar die schema’s dan el niet te halen waren.”
Een stukje Thomas Acda uit het boek van Paul Rossenmxc3xb6ller

Ondertussen had John zich weer toegevoegd aan het geheel. De hele middag bleven we wandelen.
Bij thuiskomst zat lopen er niet meer in.

Zondag’paas’ochtend….. vroeg was ik wakker, druppels daalde neer op de ramen en paasvuurmist maakte meester van de rest van het landschap….bleghhh geen loopweer dus. Maar de uren die volgde werden droger en mooier. En toen zei John ineens ‘Ik loop wel met je mee’ wow dat moet je hem geen 2e keer laten zeggen… Dus schoenen aan kleding aan en lopen maar, eerst tegen de wind in, met de wind mee… John was iets wat overmoedig maar ik had steeds meer zin, steeds liep ik voor hem uit en haalde hem dan weer op. Een rondje van 8.5km werd op deze manier wel 10km.
John begon halve wegen de moed op te geven, en liep verder en steeds weer liep ik voor hem uit en haalde hem weer op. 1.5 uur hadden we gelopen en in deze tijd heb ik misschien een keer 5 minuten gewandeld. Heeeeeerlijk. Ondertussen scheen de zon vollop en thuisgekomen zijn we eerst aan de paasbrunch begonnen.
Morgen is in Stadskanaal de klap tot klap loop, ik had mij niet ingeschreven omdat ik mezelf nog geen 10 zag lopen, maar zoals het vandaag ging. Lekker rustig, doch gestaag. Misschien morgen wel heen maar dan om foto’s te maken en dan volgende week de Terry Fox Run in Groningen meenemen. *Voor de kanker bestrijding*

From → Thuisfront

5 Comments
 1. Margot permalink

  Nou ehm… ik weet er wel eentje hoor: Op Kos! Niet met eigen ogen gezien, maar mijn oh zo geliefde ex zwager had zijn oog er op laten vallen. Dichter bij huis: Het hotel in Stadskanaal verandert ook regelmatig van eigenaar, dus…. 😉

  Ik weet niet hoe serieus die wens is, maar bedenk je goed voordat je met een eigen zaak begint in de horeca! Of liever, bedenk je goed voordat je de horeca in gaat!

 2. Margot permalink

  Betekent dit trouwens dat je stopt in de bloemenwinkel?

 3. Man man , wat een plannen…………….
  Maar als je het graag wilt gaat het je zeker allemaal ook lukken 😉 😉
  Succes!

 4. Hihi….wat een plannen….en wat een dromen. Ik hoop dat je dromen uitkomen…..en dat je plannetje gaat lukken. Al ben ik het wel met Margot eens, dat je je tevoren goed bedenkt wat de horeca inhoudt. Werken werken en nog eens werken…veel voor weinig *het lijkt de zorg wel 😀 *, en geen feestdag meer vrij.
  Weet je wat jíj zou moeten doen? Even naar de Kamer van Koophandel !! 😀 😉
  Succes!! 🙂

 5. Hmmm, zij kijkt streng….met bril op het puntje van haar neus (maar ze draagt eigenlijk helemaal geen bril) ….Zo Michelle…..vanaf dinsdag wordt er dus niet meer gesnoept en de hardloopschoeen wat vaker aangetrokken. Je moet wel ‘strak’ voor de dag komen in Nijmegen hoor! het weer wordt beter, het is langer licht, dus…..lopen, lopen en nog eens lopen!!!
  Maar voor nu…..hele gezellige paasdagen!!!!! Toedeloetjesssss

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: