Skip to content

Gewoon maar een berichtje…

April 19, 2006

Dit berichtje trof ik vanmorgen aan in de Telegraaf:

Het volgens een aantal razend enthousiaste Groningse ondernemers zuiverste magnesiumzout ter wereld komt binnenkort gewoon vanuit onze eigen noordelijke provincie beschikbaar om overal zijn naar verluidt helende werk te kunnen doen. Het ontdekte wonderzout is overal goed voor, menen creatieve ondernemers, die bij onderzoek in Tripscompagnie op het speciale zout stuitten. Ze zijn nu volop bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe producten uit het witte goedje, dat al honderden miljoenen jaren in de bodem verstopt zit.
Veelvoorkomende kwalen, zoals schimmels en huidaandoeningen, moeten met het speciale middel effectief worden verholpen en ook verschillende nieuwe cosmetische producten moeten eruit worden gemaakt, vertelt mineraloog Dave Janse, van de ondernemers die deze week de gloednieuwe bedrijven Salyze Cosmetics en Zechsal Medical oprichten om met het zout de boer op te gaan. “Het moet vanaf deze zomer leverbaar zijn.”

Normaal zou ik hier overheen lezen maar vandaag niet, neen geen last van schimmels of huidaandoeningen maaaaaaaar een grote oplossing in een mysterie…

Ik woon dus in Veendam, aan de rand van Veendam, wij wandelen vrij veel en ook mijn hardloop route loopt direct het durp uit….xc3xa9xc3xa9n weg op richting, u raad het misschien al…Tripscompagnie.
Tijden hebben wij ons afgevraagd, wat het bedrijf dan wel niet produceerde…..vele pallets vol met grote witte zakken erop…dus geen gas maar een product, was onze conclussie…zo ook heden zondag nog op ons 8.5km rondje. Eindlijk konden wij de naam va het bedrijf lezen, maar bij thuiskomst was het alweer vergeten…..laat ik nu vanmorgen het bovenstaande bericht lezen….Dit is, jaaaaaaaaaaaa dit is het bedrijf….en dan opens schiet de naam; Nedmag door mijn hoofd….dus ook de naam is weer boventafel

Het blijkt dus een bedrijf te zijn wat Magnesium*u kent het wel het spulletje wat turners op hun handen kloppen als ze de ringen vast willen blijven houden* en ander soorten zaken produceerd.

Het ziet er allemaal heel ingewikkeld uit, vele leidingen en buizen en pijpen en dit alles door tussen en onder elkaar door. En daar loopt dus sinds kort helend magnesium zout doorheen. Spannend man!

From → Thuisfront

6 Comments
 1. en dat zout gooien ze dan in de wonden……tja, helend: gewoon overprikkelen dan voel je er niks meer van. Van de wond niet. Maar de rest des te meer.

 2. Margot permalink

  Ja maar ‘t wel waar, dat zout helend kan werken. Dat is er alleen al lang. Dode zee zout, ik gebruik het soms bij een huidkwaaltje dat af en toe de kop op steekt en ‘t werkt echt!

 3. Margot permalink

  ‘t is, bedoel ik ๐Ÿ˜‰

 4. Weer wat wijzer geworden ๐Ÿ˜‰

 5. Hรฉ Chel….het gaat je lukken hoor!! Succes!! ๐Ÿ™‚

 6. anko kielman permalink

  Maar dit is het zuiverste magnesiumzout ter wereld en dat is op zich heel bijzonder.
  Het is waat dat zout helend werkt maar dit zout trekt wanneer je het toepast water aan en dat maakt ook je huid zacht en gaaf.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: