Skip to content

Egmond…

January 16, 2007

Dat ik rustig wilde lopen was al de planning, Egmond zou vooral dienen als leuk vermaak en conditie training voor Schoorl. Maar dat het zoxc2xb4n blamage zou worden..uche, nog zacht gesproken(-: 

Met het gezin waren we al vanaf vrijdag in Egmond, lekker in een chalet genieten van zon, zee, strand/zand  en wind. Al vroeg waren we in het park, spullen dumpen en wandelen maarxe2x80xa6.Heerlijk! Om uiteindelijk te belanden in het overheerlijke xc2xb4wapen van egmondxc2xb4, we kletsen dronken chocomel, we kletsen en dronken donker bier, we kletsten en aten lekker met donker bier(-: Aangeschoten maar zeer voldaan liepen we terug naar het chalet, kochten nog een fles port en genoten nogmaals intens.

De zaterdag waren we wonderwel weer vroeg uit de veren, ik had slecht geslapen maar de rest van het gezin wilde de bedden wel mee naar huis nemen.

We ontbeten en besloten de wandelschoenen weer onder te binden, de duinen inxe2x80xa6de wind was volop aanwezig,  op het strand golfde en schuimde het naar een lieve lust maar de voorspelling voor zondag zou beter zijnxe2x80xa6

Egmond_049_1

Egmond_058

Na de uren durende wandeling was het tijd om richting Linda en gezin te rijden, de namiddag en avond werden gezellig, daar zaten we dan vorig jaar voor het eerst en nu al een jaar goede vrienden. We aten, dronken(ik heel weinig, bob en de volgende dag in oogschouw nemende) en hadden plezier.

Zondag ochtend was het vrij vroeg dag, de nacht was stormachtig geweest en nog waaide het flink, maar de zon scheen uitbundig.

Linda en gezin zouden rond half 10 bij ons zijn maar om 10 uur nog nietsxe2x80xa6.toch maar even bellen, aangezien om half 11 de start van de 10.5km was. (voor de halve marathon was de start een uurtje uitgesteld, wegens hoog water, maar helaas wij moesten gewoon om half 11 aan de bak). We besloten richting bus te lopen, aangezien ze wel op weg waren naar de sporthalen. Daar aangekomen kreeg ik een telefoontje dat ze op een verkeerde plek waren afgezet. Gelukkig waren ze er snel. We dribbelde naar de start, zette nog een dixie met deur naar de straat kant, plaste nog snel wat en waren nog net op tijd in het startvak.

Het startschot klonk, rustig aan was de planning dus rustig aan vervolgde ik mijn weg, eerst een ronde door het dorp, om vervolgens het mullerulle zand in te lopenxe2x80xa6.pppfff zwaaaaaar!

Nog geen halve kilometer later kreeg ik de eerste lading water over mijn schoenen, kouddd.

Aangezien ik probeerde om te lopen op zo vlak mogelijk zand, moest de concentratie ook flink omhoog, steeds weer de aankomende golven, van rechts naar links om verdere nattigheid te voorkomenxe2x80xa6.Helaas mislukte dit een keer flink. Met 4 man stonden we tot op de liezen in de golvenxe2x80xa6alles drijfnat en vooral zwaar en koud. Maar de lol werd er zeker niet minder om! We genoten intens en vroegen ons vooral af of wij nu echt de enigste sukkels waren. Vast niet(-: Bij de drankpost besloot ik even rustig thee te drinken, tijd zat er toch niet meer in.

De zandopgang werd rustig gelopen door iedereen. Pas boven kreeg ik het gevoel dat de kou vat op me kreeg, de been spieren vonden het niet meer zo gezellig. Rustig doorlopen was de remedie. Voor de finish kreeg in ineens Jim in het vizier(Dank dat je ons ook kwam aanmoedigen!!) Na de finish kletsten we even wat. Na het in ontvangst nemen van mijn 2e bieropener, flesje AA en een prachtig lopersboek! Op zoek naar Linda en Frank(die beide heel goed gelopen hadden!) Ik zat vol met adrenaline, heerlijk al die lopers om ons heen! Was niet moe en kon de hele wereld aan.

Na een warme douche in het huisje, snel weer terug naar de finish, effe kijken of er nog bekende binnen kwamen. Helaas zag ik niemand voorbij komen(ja, wel een paar kluuners uit Kenia! Toplopers!) Wel hoorde ik door de speaker de naam van een loopvriendinnetje haar vader, Tjeerd Doornbos 3e bij de senioren 65plus. Na een uurtje gekeken te hebben liepen we nog een bekende tegen het lijf, de broer van mijn schoonzus, met hem en zijn vrouw liep ik mijn allereerste dam tot damloop. Leuk leuk!

Terug in het huisje besloten Linda en ik nog even naar de sporthal te gaan, even kijken of we nog webloglopers konden vindenxe2x80xa6.En ja hoor! Daar waren Rinus en Wanno. En even later zagen we ook Patricia opduiken. Allemaal dik tevreden met hun gelopen halve marathon.

Na een kletspraatje moesten Rinus en Wanno weer op de fiets richting huis en liepen wij weer naar het huisje.

Egmond_072

Helaas is de foto met Patricia mislukt, heel wazig allemaal

Waar Frank ook nog even richting sporthal wildexe2x80xa6oke ik liep nog wel even mee. Maar binnen een kwartier was alles al bijna weg, opgeruimd, foetsie.

Weer terug besloten we*linda en ik*de mannen op pad te sturen voor patat.

We aten en dronken weer gezellig met zijn alle. Om kwart over 6 reed ik Linda en Gezin richting Alkmaar(in de file!) waarhun auto stond.

Weer terug was het welletjesxe2x80xa6.schoenen uit, borrel in de handxe2x80xa6Genieten!

De volgende ochtend was het alweer uitgestorven op het park, veel mensen waren al vertrokken, we ruimden alles op en in, klommen nog even een duin op en besloten richting oma in Amsterdam te rijden, effe op visite. Na de eerste schoonmoeder/oma ook even naar

mijn oma.

Om half 6 stapte we moe maar voldaan weer in huis. Een uurtje later dacht ik, mmm ik ga nog even naar de atletiek ver. Effe een half uurtje meedoen, effe kletsen over ditjes en datjes, effe het autogeruis uit mijn hoofd.  Om 8 uur was ik weer thuisxe2x80xa6MOE! Maar zeer voldaan.

Ik ben alweer klaar voor volgend jaar! Lekker! Genieten!

Op Mijn Album alle Egmond foto’s.

Tevens wil ik jullie nog even verwijzen naar de site van Jim voor nog meer leuke Egmond foto’s!

From → Uncategorized

5 Comments
 1. ruth permalink

  hij loopt achter. het is nu 19.25 🙂

 2. nee, het is al 23:17!

 3. Marjan & John permalink

  Wij hebben precies dezelfde klok !!

 4. Sjesus, ik kom hier nog wel een keer kijken als ik een fles wijn op heb. Misschien dat ik dan niet zo dubbel zie 😉

 5. Haha… wat een avontuur daar aan de kust. Jammer dat ik niet meer naar de sporthal kon. Ik was intussen steenkoud, de bussen zouden om 17:00 weer vertrekken en ik had je SMS-je niet opgemerkt. In ieder geval heb je genoten van Egmond. En ik ook.
  En mooie foto’s zeg…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: