Skip to content

Zijlstra in Durgerdam

June 19, 2007

Het was vroeg op zondag ochtend, fietsen in de aanhanger en rijden maar. Na wat oponthoud*hoezo FAST food restaurant Mac Donalds in Joure?!* kwamen we om half 1 aan op de camping in Ransdorp, daar zou onze dag beginnen. De planning was een muzikale fietsroute die uitgezet was naar de dorps kerken, Zunderdorp, Ransdorp, Holysloot en Durgerdam, allemaal dorpen die ons na aan het hart liggen*mocht er iemand een huisje voor ons hebben in een van die dorpen vertrekken we vandaag nog!*. Maar het bleef plensen…nog even wachten, nog even wachten…zullen we maar met de auto? 3 voor en een tegen en laat die ene*ikke ikke ikke*tegen nu winnen…huppa op de fietsen. Een fiets met een los stuur, een fiets waar de rem tegen de achterband zat, een fiets zonder bel en een kleine smurffiets met bijna lege banden.*wat hebben wij gelachen, de familie Steur op pad, pompen had geen zin want de pomp brak spontaan af bij het oppompen van de eerste band((-:* Eerst maar naar Ransdorp, waar het weesper trekvaart koor een prachtige uitvoering deed in de kerk. Daarna snel weer op de fiets richting Durgerdam, waar Zijlstra in de kerk stond. Bij binnen komst waren er gelukkig nog genoeg plaatsen aan de zijkant. Zitten wijntje bij en genieten maar. Onder dit optreden door vroeg Jeroen hoeveel sessies ze nog voor de boeg hadden…nog xc3xa9xc3xa9n. Oke was zijn reactie, voor de liefhebbers spelen we de laatste sessie wat langer door…..dit hoefde hij geen 2e maal te zeggen, ons besluit was gemaakt, wij verplaatste ons naar voren, namen nog een wijntje en bleven zitten tot de volgende laatste sessie.

Wat een genot!!! 2 verzoeken werden er ingediend en 2 verzoeken werden gespeeld en als klap op de vuurpijl was Ed Boekee aanwezig, er hoefde maar xc3xa9xc3xa9n keer gevraagd te worden en hij zat als vanouds op zijn piano stekkie. Waar is de paling werd een unieke!

Zijlstra_004 100_6071 100_6064

En zo werd het een prachtige middag in Durgerdam, het feest werd groots voortgezet op de camping, de zon begon te schijnen de bbq gloeide perfect en de rose voelde koud….het werd laat op deze prachtige locatie.

From → Uncategorized

4 Comments
  1. Lieve Chelle, nog heel erg bedankt voor de mooie klanken! Vond het erg lief van je dat je aan me dacht. Wanneer gaan we weer?

  2. Swanique* permalink

    Jee, wat een heerlijk tussendoortje!!! …het zal vast prachtig geklonken hebben in een kerk….*de mannen komen zo nog eens ergens * 😉

  3. was hij ook te gast in onbekend op de radio op zondag?

  4. Jeps dat was hij zeker, Martine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: