Skip to content

Verjaar AedM

August 30, 2007

Gisteren was het weer eens zover, ik was jarig…34 jaar alweer. Groot feest werd het niet aangezien we vorige week besloten om dit 2 sept. te gaan vieren. Cadeautjes kreeg ik natuurlijk wel…van John een epileer apparaat, van de kids luchtjes en scrubjes voor in bad en ow niet te vergeten zoete zwart op wit en een duimdrop verpakking hhhmmm. We aten normaal en bereidde ons voor op een nachtje theater liggen, aangezien de volgende dag de vv startte voorde kaarten van Acda en de Munnik in ons eigen theater van Beresteyn. Om 10 uur reden we naar het theater maar er was nog niemand, via het AedM gb wist ik dat Loes en haar moeder er rond half 11 zouden zijn. Dit klopte. We pakte uit en zetten onze stoelen neer voor het theater, we waren de eerste 4, we settelde ons voor de deur….met uitzicht op een beeldscherm waar Lenny op te zien was*de hele nacht speelde lenny op repeat*.

100_6961 We kletste dronken thee en spraken met verbaasde voorbij gangers(-: De theater directeur kwam nog even polshoogte nemen en wenste ons succes.

Rond 1ne was het wel tijd voor de slaapzak maar voordat we daarin doken was het even zoeken naar een plasgelegenheid….niet gevonden, alles dicht*cq buiten gebruik* en dus werd het wildplassen in Veendam(-; Het werd een koude doch rustige nacht. Hazen slaapjes volgende elkaar op, schreeuwende jongelui die voorbij fietsen in de nacht, kranten bezorgers die erg verlegen zijn. Voor 5e kregen we ineens visite, een stel jongelui die ook voor goede kaartjes kwamen.

Om kwart over 6 werd Robin afgelost door John, Robin moest even naar huis, douchen en schoolspullen pakken aangezien vandaag zijn eerste echte dag begon*stoere vent!* maar hij wilde perse meeliggen.

Even voor 7ne kwam de schoonmaakster, die deuren opende*zonder iets te zeggen maar toen we door de draaideur wilde wel even snauwig kwam vertellen dat dat niet mocht, alleen via andere deur en wel achter de lijn blijven*…we mochten warm naar binnen! Lekker.*zonder toesteming naar de wc, want we moesten nu toch echt weer* Niet lang daarna kwam de kassa dame die ons koffie en thee aanbood. lekker. Nog maar een paar uur te gaan. 100_6968

De rij werd niet echt langer tot een uur of 8 waren we met een man of 11. Daarna kwamen mondjes maat wat mensen binnen druppelen, via de draaideur en dus sloten ze vooraan aan, kalm vertelde we steeds dat wij toch echt de eerste waren, we dronken thee, lachten, keken Lenny met geluid, zongen zacht wat mee.

Om kwart voor 10 besloten we toch maar te gaan staan*kraak kraak*…Bijna was het zover…

100_6974 *dit waren 100man volgens het dvhn (-:*

Voordat de kaartverkoop starte sprak de directeur een woordje, wij werden vooraan de rij gezet en wachte geduldig, onder het wachten hadden we al een deal gemaakt zodat we allemaal mooi op rij 1 in het midden zouden zitten maar helaas het verliep niet volgens plan, de kaartverkoop startte en er bleken ineens 2 kassa’s open te gaan en laat die andere kassa nu veel sneller werken, terwijl onze kassa dame het gegevens van Loes en moeder in tikte, rolde er al kaarten uit de machine……van de andere kassa, Loes en moeder hadden nog net mazzel maar voor ons liep het even wat anders….er waren nog maar een paar plaatsjes vooraan en daarboven, nog voor ik kon reageren kwamen ze al uit de machine…had ik daar 12 uur lang voor in de kou gelegen. Ik baalde vreselijk!! En niet zo’n klein beetje ook, ik ging helemaal niet voor de stomme vrij kaarten maar voor goede plaatsen. Ik uitte thuis mijn ongenoegen direct in een mail naar het theater, te gek voor woorden. Niet lang daarna kreeg ik een telefoontje met excuses, dat het inderdaad niet naar wens verlopen was, bood aan om stoelen naast elkaar te zetten maar daar schiet niemand wat mee op, er zitten dan alleen maar meer mensen in de hoek. Ook een meet en greet is voor mij niet nodig, ik heb liever dat ze wat langer in de foyer komen zodat er veel meer mensen van ze kunnen genieten. Natuurlijk deed ik ook mijn relaas in het aedm gb, waar ik al jaren vaste bezoeker ben, daar reageerde de toneel meester op. Ik mailde deze man en kreeg net een berichtje terug, een stukje uit zijn mailtje….

"We zijn een klein theater, en cultuurcentrum die we helaas met 3 hele en 2 halve banen proberen te runnen.
We bieden zo`n 80 voorstellingen aan en maken allemaal veel te veel uren.
Het theater is opgezet voor de amateurkunsten in Veendam maar door mijn komst (kom van Geert Teis-Stadskanaal)
kwamen er al vlot proffesionele voorstellingen bij.
We doen alles met een minimale bezetting met liefde voor het vak. Grote namen kwamen reeds voorbij.
Voorstellingen als van A&M en bijv Youp zijn financieel niet goed voor ons. Er  moet geld bij.
Via allerlei omwegen met sponsors en opbrensten uit verhuringen en dergelijke proberen we onze
broek op te houden. We hebben geen programma budget van de gemeente zo als bij stadkanaal en emmen dat wel hebben.
Passen en meten dus. Dan raakt het des te meer als je zo`n lading over je heen krijt. Je hebt kaarten en wellicht had het beter gekund, we nemen
het mee in de besprekingen. Zelfs medewerkes van het Cultuurcentrum of gemeente hebben geen kaarten op voorhand kunnen reserveren, die moeten ook in de rij, en geloof me , vragen heb ik zat gehad."

Beresteyn_logo

Ik had zelfs als ik dit had geweten zo gereageerd, ik was boos en klant.

Nu denk ik vooral…waarom krijgen ze geen subsidie van de gemeente voor de programmering van landelijke voorstellingen? Gewoon te gek voor woorden, de gemeente knapt alles op buiten het theater, ze willen een bruisend Veendam. Ik als theater liefhebber heb al vanaf het begin geroepen dat er wel erg weinig echte theater te zien viel maar daar heb ik nu dus de verklaring voor, als beginnende theater kun je ook niet leven van alleen shantykoren en amateurtoneel*waar vaak niet eens betalende bezoekers zitten*. Misschien word het eens tijd dat de gemeente wat geld investeerd in een goede programmering van het theater, want met een goed theater trek je mensen, mensen die niet alleen op je theater afkomen maar ook wat eten vooraf en misschien ook wat winkelen. Economie dus. Leven!

Ik heb niet overtrokken gereageerd want zo voelde het op dat moment maar vind het wel erg jammer dat er mensen hard voor werken en dit zo is gelopen, al jaren lig ik voor theaters*delaatste tijd iets minder aangezien vele theaters het wie het eerst komt ,krijgt het eerste kaarten systeem toepassen via internet* maar in al die jaren was het nog nooit zo gelopen en dat het zo liep in eigen theater was zeer zeer teleurstellend.

Maar het komt goed, ik ga binnen kort een afspraak maken met deze man zodat Robin een keer kan meekijken in het theaterleven van licht en geluid*zijn grote droom*. En door deze gebeurtenis en de mail sta ik dichter bij het theater en zijn mensen.  Wordt vervolgd

From → Uncategorized

7 Comments
 1. Ziet er goed uiuiuiuuiuiuit! Aircootje aanwezig? je weet hoe warm het in Tsjechie kan zijn 🙂

 2. Die is in ieder geval een stuk verser dan die van mij en veel glimmender.

 3. Gefeliciteerd…

 4. Da’s wel balen, maar het eerste via internet werkt ook niet altijd hoor. Eerst te horen krijgen dat je nummer zoveel bent en dan als de kaarten zijn vergeven te horen krijgen dat ze het toch maar niet via internet doen….
  Maar toch ook gefeliciteerd!! Wist je dat je 1 dag na mij verjaart (+18 jaar)?

 5. Swanique* permalink

  Mooi!!!! Veel plezier ermee!!

 6. Petra permalink

  Ben nog steeds onder de indruk van de goede keus!! 😀 Mooi bakkie hoor! helemaal top!

 7. zou je het niet leuk vinden om vrijwilliger in het theater te worden? lijkt mij echt heel leuk om te doen. ooit als ik minder kan werken ga ik dat ook doen ook!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: