Skip to content

Buiktwijfel allom

September 27, 2007

Al jaren heb ik er last van, na mijn laatste zwangerschap hield ik iets over…ik begon met sporten, viel af en het ‘probleem’ werd alleen maar erger, buikspier oefeningen, sportschool, niets hielp… En dus begon mijn gedachten uit te varen naar alternatieven…plastische chirurgie.

Ik sprak er over met John, beloofde mezelf een cadeau na de marathon die dit jaar zou plaats vinden. Tijden hadden we het er niet meer over, tussen door bezocht ik websites en bekeek prijzen.

Deze week begon John er weer over, onze ziektekosten vergoed 20% van de prijs. Hij stelde voor volgend jaar niet op vakantie te gaan als het mij echt gelukkiger zou maken. Ik bezocht weer wat sites…buikwandcorrectie’s.  Ik wil dit toch wel erg graag, maar moet van mezelf nog minstens 5 tot 8 kilo afvallen, als je het doet moet je het goed doen.

En toch begon ik te twijfelen…zou ik er echt wel gelukkiger door worden, oke het zit me al jaren dwars, vele broeken passen niet goed van boven…buik in de weg…jurken worden er niet mooier op..buik in de weg….bikinies zitten niet mooi…blubber buik in de weg.

Ik vroeg mezelf af, waarom ben ik zo ontevreden met mezelf? Waarom kan ik niet als doorsnee vrouw door het leven?, wat is mooi?  Vooral die laatste vraag bleef hangen, ik vind mensen mooi, die humor hebben, mensen die goed doen, mensen die aardig zijn. Als ik iemand bekijk op het mooi zijn, bekijk ik ze helemaal niet via hun uiterlijk, maar op hun zijn. Hun kunnen.

Ik twijfel dus ernstig of ik het wel wil.

Misschien lezen mensen hier die dit hebben ondergaan of het wel wilde maar met goede reden niet gedaan hebben….vertel het me.

Ik bekijk nog wat sites, denk diep na…en mocht ik het niet doen….volgend jaar gaan we dan 3 keer op vakantie(-:

From → Uncategorized

13 Comments
 1. Petra permalink

  Ha meissie!! Ik ben zo blij dat ik zaterdag toch naar het HJP ben gegaan! Het was mooi he! En sorry voor het verprutsen van je eerste filmpje 😉 Die giegel van je er tussen door 😀 Bedankt voor de opname van de HJ-blues… Twas precies het goede moment om weg te gaan.. zo was het goed.. goed genoeg in ieder geval. ik had al meer gezien die avond dan dat ik ‘s morgens gedacht had.

  Ik kreeg de kippevellen toen ik je verhaal las van de DtotD-loop. Brrrr.. misschien is het inderdaad beter als je het volgend jaar gewoon toch loopt. Om niet af te sluiten met deze herinneringen. In ieder geval veel respect dat je het uit gelopen hebt.

  Liefs!

 2. Jaaaaaaaaaaaaaa! volgend jaar weer! That’s my friend! Gelukkig! Gaan we lachend de finish over. En als je goed traint en goed drinkt, behoor je tot die 34.067 die de streep veilig en gezond halen. Je bent mijn held! Kus, Linda

 3. Het was zondag idd flink afzien tijdens de damloop! Ik heb ook genoeg mensen langs de kant zien zitten/liggen en ambulances op het parcours gezien.Die 33 die genoemd worden zijn alleen de mensen die naar het ziekenhuis zijn gebracht! Volgens mij zijn er nog 10-tallen behandeld op de plak waar ze neergingen of op 1 van de vele EHBO posten!
  Zelf had ik ook al snel door dat ik geen snelle tijd ging lopen en heb besloten het tempo te laten zakken en vooral proberen de finish te halen. ‘Dit was de laatste keer’, was het eerste wat ik zei toen ik over de finish kwam, maar een uurtje later was ik daar alweer van terug gekomen!

 4. Thanx voor de Felicitaties….
  Vroeg me af of je mijn mailtje al gevonden had….
  Had hem naar je Liefschelle hotmail gestuurd….

  Groetjes van Ivonne

 5. Margot permalink

  Tja…. Je vraagt je zelf al terecht af of je er nou echt gelukkiger van zou worden. Ik denk het niet. Tevredener met je lijf? Dat denk ik wel. Al hou je er volgens mij wel een fraai litteken aan over.

  Wat jij hebt met je buik, heb ik met mijn benen, dat weet je. Ik ben dolblij als ik eindelijk weer eens een broek vind die goed om de benen zit en van boven vervolgens niet met een riem vastgesjord hoeft te worden. Als ik zeker zou weten dat ik zonder gevaar en gedoe daar wat aan zou kunnen laten doen, dan had ik dat allang gedaan. Aan de andere kant zou ik er weer geen vakantie voor op willen geven. Denk ik.

  Denk er gewoon goed over na. Laat je goed voorlichten over de voors en tegens. Heeft je huisarts geen informatie? Succes!

 6. loopvriendinnetje Radcliffe permalink

  2 voor de prijs van 1?

 7. michelle, niet doen! je gaat toch niet cosmetisch pijnlijden????
  je wil gelukkiger worden, maar denk je nou echt dat je gelukkiger wordt omdat je broek wat mooier zit? denk je nou echt dat je onvrede over je bestaan veroorzaakt wordt door je figuur? was je gelukkiger toen je nog geen kinderen had? was je gelukkiger toen je nog een kindermaatje was? en zelfs xc3¡ls dat zo is, zijn er dan niet heel andere oorzaken van je onvrede aan te wijzen, dan dat je niet het figuur van een supermodel hebt?
  bij mijn zusje hangt een uitspraak op de wc waar ik altijd aan moet denken als ik dit soort dingen lees: er zijn miljarden vrouwen….en 20 supermodellen.
  bovendien: 80% moet je zelf betalen! Maar veel belangrijker je neemt onnodig risico met je lijf, terwijl je kinderen (en je man) je zo hard nodig hebben.
  En dan mijn laatste argument: bij twijfel niet doen!!!!!!

 8. was=had

 9. Ik begrijp precies wat je bedoelt! Ook ik heb sinds mijn laatste zwangerschap (7 jaar geleden) een buik die niet meer strak wil worden…. wat ik ook doe! Ik heb heel internet afgestruind naar klinieken, prijzen, forums over buikwandcorrecties, gevaren en vooral ervaringen van mensen die het al gedaan hadden! Ik heb toen na lang wikken en wegen besloten om het NIET te doen! Een buikwandcorrectie is een hele zware operatie die veel risico met zich meebrengt! Bovendin ben je daarna heel lang uit de roulatie en kan je dus heel lang niet sporten! Het feit dat j eheel lang niet kan/mag sporten is voor mij het grootste argument geweest om het niet te doen….. hoezo verslaafd ;)! Ik moet eerlijkheids halve wel bekennen dat ik tegenwoordig wel weer een beetje aan het twijfelen ben! Ik voelde me van de zomer niet echt op mijn gemak in mijn bikini 😦 !
  Ik hoop in ieder geval dat je heel goed na denkt over wat het voor jou betekent en dat je je heel goed laat voorlichten!

 10. Petra permalink

  Ik snap wat je bedoeld, meis. Ik heb zelf ook zo’n twijfel, al gaat het dan niet om zo’n dratische operatie (tenminste lichaamlijk gezien) als jij hier overweegt, ik begrijp wel de twijfel. De vragen of het diep van binnen echt nodig is, de onzekerheid of het ook daadwerkelijk het gewenste resultaat geeft. Wil je al dan niet zo lang uit de running zijn en of je het medische risico van zo’n operatie wel wil lopen. Allemaal vragen waar je alleen zelf alleen antwoord op kunt geven. Misschien kun je overleggen met een arts over de voors en tegens? Veel sterkte bij het nemen van je besluit! Voor een ander hoef je het in ieder geval niet te doen, tenminste niet voor mij, je bent namelijk goud zoals je nu bent en daar verandert een buikje meer of minder niet aan.Liefs! Petra

 11. Dit is inderdaad gekkenwerk. Zo veel personen in een loop, dat is niet te doen.

 12. ik zou het doen! Niet eens om nog mooier te zijn maar voor je eigen gemak. Je bent al zo lang bezig. Je sport veel,je eet meestal gezond, je bent al hartstikke afgevallen en je buik blijft gewoon. Wat je ook doet. Dat zit je al zo lang dwars. Dat kan ik me ook zo goed voorstellen. Tegenwoordig kan je je overtollige buikvel op een redelijk gemakkelijke manier weg laten halen. Dat is het voordeel van leven in deze tijd. Ik denk dat je dan nog makkelijker kan sporten en bewegen. Doe het vooral voor jezelf!!! Voor mij ben je sowieso een topmeid!

 13. Frouwke permalink

  Ik wil het ook graag doen, maar ook om een medisch reden, heb altijd last van smetplekken tussen mijn buik en billen.
  Brrrrrrrrr en dat is ook geen pretje, wil het zo graag en toch ben ik bang!!

  Wil kan mij helpen …. met positieve antwoorden!!

  gr. Frouwke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: