Skip to content

Amsterdam Halve Marathon

October 22, 2007

Zaterdag waren we rond half 8 in Amstrdam, eerst even langs de sporthallen zuid om aldaar mijn startnummer en t-shirt op te halen. De expo kwam mij qua financixc3xabn even niet uit dus vluchtig nam ik er een kijkje, zag mooie dingen maar deed er niets mee.

Daarna naar een verjaardag in Diemen, het was een gezellige avond, rond 2e stapte we voldaan in bed, de en nuchter de ander dronken…de kriebels waar ik eerder over sprak krioelde al flink door het lichaam. De nacht was helaas niet zo rustgevend al nodig zou moeten zijn, een afzuigsysteem met iets te veel herrie, een bed wat halverwege de nacht weer opgepompt diende te worden en de herrie van de stad*die wij als stille veendammers niet meer gewend zijn(-;* maakte dat het lichaam toch nog redelijk moe was, maar ach dat liepen we er wel weer uit. In Amsterdam aangekomen eerst een parkeerplekje vinden, gelukkig zijn de parkeerwachter op zo’n dag een stuk milder dan doorde weeks(-; Daarna op zoek naar Marian, die Topper Jaap uitgezwaaid had bij de start van zijn 1e marathon, al snel gevonden aan de andere kant van waar wij stonden en de eerst wedstrijdtoppers kwamen net binnen dus eerst even kijken om daarna een doorgang te vinden naar de ander kant, pracht plek met zicht op tv camera((-: Of was het nu de camera die zicht had op ons(-: Om half 2 was het voor mij tijd om het startvak op te zoeken, de zenuwen gierde door mijn lijf…Maar ik had duidelijk met mezelf afgesproken er een leuke loop van te maken met het Genieten op numer 1. Om even over 2 liep ik de start door, het was begonnen…Ik liep alleen met mijn door Robin samengestelde verrassings mp3. Op de van de made weg kwam ik een bekende tegen, dat werkt goed voor je loopsysteem*lief dat Jaap, Corinne haar vader langs de kant stond*. Daarna werd het doods…ik werd doods, had ineens geen zin meer, begon heeeel rustig te dribbelen…En toen waren daar ineens de 2 brasiliaanse dames "come on girl! You can do it!" Come on…  Ze wenkte, spraken en mijn ik was weer redelijk hersteld, een kilometer of 3 liep ik met ze mee, ze gingen helaas te hard…ik moest afhaken, we wenste elkaar goog luck. Ik had dorst..zag mijn oma, mijn tante, mijn zus met man en kinders, zag John met kinders, zag de waterpost en toen liepen we de stad in…Machtig mooi, heeerlijk!! Tot het kramp moment…ik kreeg kramp in mijn rechter voet…begon te lopen*stom stom* en elke keer als ik weer begon te dribbelen was de kramp er weer, het halve vondelpark nam ik lopend want het deed echt zeer, stoppen om mijn schoen uit te doen zat er geestelijk niet in. Ineens vervrouwde ik weer, ik moest er doorheen zien te lopen, voet stijf maken als ik het neerzet, het was effe doorbijten maar het hielp! Heel rustig liep ik de laatste kilometer door, genoot van alles om me heen….intens…de olympische poort is zo’n groots WAUW moment, kippenvel tot op mijn botten. Jan douwe Kroeske die je binnen haalt, de trommelaars. Het was zeer zeker geen perfecte loop maar wel een intens geniet moment….Ik hou nog steeds intens veel van Amstedam en zijn volk!! Mijn stad!

Ams05501halve

Na de finish viel mijn oog op een rood lichtje op de tribune…Dat was John, die aan het filmen was, leuk leuk. Snel mijn warme trainingpak aan, want het was best fris.

Daarna nog even naar mijn oma, waar ook mijn zus en tante nog waren…effe knuffen met Koen en de meiden, het werd nog even gezellig.

Rond 10e waren we weer thuis, moe maar voldaan.

En vandaag gaat het goed, neus heeft minder snot, voel me een stuk beter dan vande week, benen voelen redelijk goed*heb nadien niet gerekt en dat voel ik toch wel in mijn boven been spiertjes*.

Het was goed, het was mooi.

Een ding viel mij op als verschil tussen Dam tot Dam en deze, de ing marathon bezit mensen die lopen voor de lol en vaker lopen, het contact tussen lopers is veel hechter, heb je even een dip dan is er iemand die je oppept, dit was bij de dam tot dam totaal niet aan de orde, iedereen liep voor zich.

Op naar volgend jaar!

From → Uncategorized

13 Comments
 1. leuk!!! heeeel veel plezier en succes morgen Michelle!!

 2. (O)pa en (O)ma Mes permalink

  Wij hopen dat je het inderdaad gehaald hebt!

 3. (O)pa en (O)ma Mes permalink

  En eh . . . . eindstreep gehaald?

 4. JAAP MARIAN permalink

  je hebt het maar weer even gedaan
  goed zo en maar 6 min langzamer als je gepland had

  groetjes marian en jaap

 5. Swanique* permalink

  Kolere, ik ben TROTS op je!!! Leuk filmpje…mooi voor het nageslacht *kijk eens, oma heeft nog de 1/2 marathon gelopen*….Dat kan niet iedereen zeggen πŸ˜‰

  Geniet van je overwinnig en wees trots op jezelf!! Dikke kus!

 6. Jaap & Marian permalink

  Je hebt het weer goed opgepakt michelle en nu doorgaan…..vorm komt er weer aan.Je bent halverwege πŸ˜‰

  groetjes Jaap

 7. (O)pa en (O)ma Mes permalink

  Uitgelopen! Gefeliciteerd! Ik(Wij) zouden dat beslist niet redden. Ouder worden? Volgens mij ben je nog piep, als je dit kunt volbrenegn!

 8. Super! En wat een leuke foto! Ik vind de kwaliteit doorgaan ruk of de kwaliteit is redelijk maar ik sta er stom op. Maar deze is helemaal top! Hangt-ie al boven je bed? Kanjer!!

 9. Knappe prestatie Michelle!

 10. super Michelle! Heel goed gedaan. Mooie foto en film trouwens

 11. Chelle!!! Wat supergoed van je! Een onwijs gaaf filmpje..hoe je die man toch nog even voorbij rent en je eindsprint trekt. Geweldig. Dikke dikke kus van mij!

 12. Leuk verslag en mooie foto. Van harte. Super.

 13. Petra permalink

  Ha meis, eindelijk eindelijk eindelijk heb ik wat tijd om de logjes wat bij te lezen! Wat had ik kippevel bij het zien van je filmpje. Mooi mooi mooi! Ik ben ontzettend trots op je!! Go chelle, go chelle! Liefs Petra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: