Skip to content

7 Heuvelen 2008

November 20, 2008

Ik had al tijden een startnummer, toen hij binnen kwam gooide ik hem in het `voorlopig niet` laadje, de afgelopen maanden was er maar sporadish zin en tijd om te lopen. Ik besloot de 7 heuvelen mee te gaan maar dan als supporter, fotografe… Maar 2 weken voor het uitje, kreeg ik de kriebels, 2 loopvriendinnetjes vonden eigenlijk wel dat ik gewoon moest meelopen…de langzaamste doet er meer dan 2.5 uur over als je dat al niet redt…was het commentaar onder het looprondje. Dus zo geschiedde het dat ik mezelf in het oor fluisterde…weet je wat we gaan gewoon heel stiekum toch mee doen.

Marian kon wegens omstandigheden helaas niet mee maar Greta en ik besloten er voor te gaan. Om kwart voor 10 haalde we haar op en bracht John ons naar de trein in Assen. We kwamen in een redelijk lege trein terecht, lekker tutten, lezen, kletsen. Bij Zwolle bleek de trein naar Nijmegen net vertrokken…koffie..thee…de trein die daarna kwam was ook wonderbaarlijk rustig. Om even over 1 kwamen we aan in Nijmegen, waar vooral de trainingspakken en loopschoenen overheerste…op zoek naar onze omkleed garage onder het ing gebouw, de geur van eucaliptus en mentol kwam ons groots tegemoed. We zochten een mooie plek in de hoek, namen bij het standje nog een bakkie koffie en thee. Rustig liepen we naar de start, heel gemoedelijk en rustig kwamen we in de stroom die ons naar de start zou leidden.

16112008173_2

Voor we het wisten waren de startlijn voorbij, de tocht kon beginnen, er stonden vele mensen langs de kant, we genoten van alles om ons heen…de eerste heuvel ging heel stiekum toch wel groots omhoog, daarna volgende er nog een aantal gemene heuvels, we waren achteraan gestart en bleven ook rond deze positie lopen, op het uitzichtpunt

16112008174

kregen we balans klanken van de bagwan, we draaide de 7 heuvelenweg op waar ratelende mensen al uren in de koud stonden, niet veel later stond daar in the middle off nowere een heuse pianist met vleugel!, we liepen rustig verder, mijn gemis aan conditie begon nu toch op te spelen,

7heuvelenloop20082008_1116_150330 

even na het 10km punt moest ik toch even echt uitpuffen, pijn in de benen, pijn in het lijf maakte dat ik er flink doorheen zat, maaar daar was mijn loop maatje Greta…huppa huppa huppa muziekje aan…En ineens zagen we iets wat we niet wilde zien, er werd iemand gereanimeerd, de ambulance kwam steeds dichter bij…ik kreeg de visioen van Schoorl(waar helaas de man het niet gered heeft) en Egmond voor ogen…waarom liep ik daar, waarom maakte ik het mezelf weer zo moeilijk, waar deed ik het voor…we liepen weer met beide beentje op de grond. Rende naar de finish! Feliciteerde elkaar en hoopte dat het goed zou aflopen 2km terug.(We hoorde later dat het inderdaad goed afgelopen is met deze persoon!!)

Finish foto

We feliciteerde ons ijkpunt, een hele aardige man die voor de 3e keer meedeed maar de eerste 2 keer was 8 jaar, nu liep hij vooral voor de lol en we liepen terug naar de bank garage waar het nu vreselijk stonk naar zweet vermengd met deo…bleegghh snel kleedde we ons aan en haalde Greta haar t-hirt, daarna was het tijd voor onze beloning….ons Biertje!

In de trein konden we weer zittend onze terugreis aanschouwen, het duurde allemaal wel wat lang aangezien de trein achter een goederentrein reed, in Zwolle namen Greta en ik afscheid, mijn 2e trein zette richting Kampen en die van haar terug naar Assen. Het was een gezellige geslaagde dag! Nooit geen minuut(oke een dan)spijt van gehad dat ik toch was gaan lopen. Dank Greta! Op naar volgend jaar!!(-:

16112008176 16112008177 16112008178

From → Uncategorized

7 Comments
 1. Schande! Totaal respectloos. Je moet met de vingers van ander mans dingen afblijven…

 2. Balen zeg, stelletje rotzakken!.
  Groet Rinus.

 3. Ellende zeg. Toch niet voor z`n verjaardag gekregen hè?

 4. Greta permalink

  Stiekemerd,

 5. Jammer dat ik je niet gezien heb. Aan de eerste foto te zien ben je wel in 1 van de bypasses gestart…. net als ik. Welke tijd heb je gelopen?

 6. marietje permalink

  hey! Wauw, txc3xb3ch gelopen! ik ben ook heel benieuwd wat voor tijd je hebt gelopen, en hoeveel km was het eigenlijk?

 7. Arjanne permalink

  Grappig, ik heb ook meegelopen , maar heb een hele andere beleving gehad van het parcours. ( deinende massa mensen voor en achter en ik ertussenin..)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: