Skip to content

Vakantie Vervolg…

May 21, 2009

We fietsten dus elke morgen richting Naintre voor ons verse stokbrood, de heen weg ging soepel*met 37km p/u de berg af is best wel stoer*, maar ja we moesten diezelfde berg ook weer terug…pff pff maar elke morgen aten we vers stokbrood.

Op woensdag besloten we richting Jaap en Riek af te reizen, 2 uur verder langs een pracht route.

De verrassing was weer groot, een spontaan koffie bezoekje, gezellig om even een jaar bij te kletsen onder het genot van een wijntje op het zonnige terras.

Die avond besloten we met zijn alle te gaan eten in Argenton, een half uurtje onze richting op, dus de terug weg verliep een half uur korter…relax.

Fotosmobiel_124

De dagen erna versleten we door lekker relax te genieten, het weer was zonnig dus buiten op de ligstoel was de place to be. Tussen door even naar de mega auchan*Robin zijn favoriete supermarkt*.

Vrijdags besloten we richting Pointiers af te reizen maar tja het was 1 mei dus vooral een dorpsplein vol 1 mei politieke toespraken, geinig om te zien maar weinig om te beleven.

Fotosmobiel_139

We reden dus maar weer naar ons buitenhuis, onderweg bedachten wij dat het misschien wel leuk zou zijn om naar Futuroscope te gaan, daar aangekomen besloten we een avond terug te komen, de prijs overdag was iets wat hoog maar ‘s avonds redelijk. We namen de binnen door route terug, via kastelen en kloosters, die helaas allemaal dicht waren.

De dag erna was een marktdag, een grote franse markt met verse levende kip, franse kaas en wijn standjes.

We aten heerlijk ons middag eten op een terras in de felle zon. Om daarna richting ruxc3xafne af te lopen.

Een prachtig plekje in het dorp.

Vakantie_2009_030 Vakantie_2009_042 Vakantie_2009_036 Vakantie_2009_053

voor de dag erna*zondag* kregen we een tip van een fransman, we moesten naar een dorp nabij Tours, daar waren kastelen en tussen die kastelen was een grote brocante.

Na 2 uur rijden*route touristiek* kwamen we eindelijk aan…eerste even lunchen.

We kwamen terecht bij een pizzaria, de bediening was absoluut niet snel*zeg maar Traaaaaaaaaaaaaaaaaaaag* maar de pizza was voortreffelijk!

Vakantie_2009_068 Deze pizzaria gaan we niet snel vergeten en niet alleen door de voortreffelijke pizza(-;

Het duurde allemaal zooo lang dat de brocante alweer over was, dus we besloten een ronde door het dorp te gaan maken, mooi dorp maar zeer touristisch. Het kasteel lieen we maar even voor wat het was 10 euro entree p.p was toch net iets te veel van het goede, als we met zijn 4e geweest waren hadden we het waarschijnlijk wel gedaan, de kinderen van onze mede vakantie gangers zijn net iets te klein om een paar uur door een kasteel te dolen.

Vakantie_2009_076

We hadden al een paar dagen posters zien hangen van een kermis in Tours en dus moesten we van Robin en Daan richting de kermis. Dick, Marjolein en kinders vertrokken richting speeltuin en wij richting kermis in Tours. Na een half uur zoeken besloten we de handdoek in de ring te gooien maar op de terug weg op dezelfde ring, zag ik ineens een mega reuze rad….daar was ie en wat was ie groot, mega groot!

Stel je voor een Ikea vestiging met mega parkeerplaats, 3 voetbal velden vol met kermis attracties…daarom was het niet in de stad, dat past niet. We keken onze ogen uit, hele wildwater banen, spookhuizen…van alles, aten suikerspinnen en dronken een biertje, we gokte en wonnen een ijsbeer en een pistool*nou ja Daan dan*. Dat was een leuke ervaring.

De terugweg ging over de peage razend snel, binnen een uur waren we thuis. Bij thuiskomst besloten we met zijn alle uit eten te gaan bij een buffello steakhouse, lekker gegeten maar niet voor herhaling vatbaar. Wat je noemt een FAST food steakhouse, het ging mega snel allemaal.

De dag erna besloten wij als gezin nog even richting Chauterrault af te reizen, op zoek naar het grote tuincentrum wat we onderweg gezien hadden, gevonden maaar net 2 minuten voor de middag pauze die 2 uur duurt(-: We zochten het centrum op en vermaakte ons met winkelen, shoppen, terrasje…lekker dus.

Daarna naar het tuincentrum wat inderdaad groot is maar wat we zochten vonden we niet, een prachtig rose boompje, een soort conifeer…helaas, ik had hem de hele vakantie al in tuinen bewonderd en wilde hem zelf wel in de tuin.

Terug bij het huis was het nog even tutten en eten voordat we richting futuroscope afreisden samen met dick en de 2 oudste meiden. Wat een fantastische ervaring! Echt een aanrader, zelfs als je de dure prijs  betaald is het een aanrader. Veel 3d films, leuke kinderspeel dingen waarbij je op eigen kracht dingen met doet, hele hoge water fietsen. Van 5 tot 10 uur vermaakte we ons opperbest, veels te kort eigenlijk(-:

Later volgen er nog meer foto’s/filmpjesFotosmobiel_166

Helaas de volgende dag was het alweer tijd om richting huis te rijden…de vakantie was over.

We besloten voor de vakantie dat dit de enigste van dit jaar zou worden maar hier is alweer verandring in gekomen, van de zomer reizen we toch nog een week/14 dagen af naar Tjechixc3xab. Oude tijden herleven daarbij  want we gaan ouderwets met de tent. Nu al zin in!

From → Uncategorized

5 Comments
 1. …. Mooie Foto!!….

  Heel naar voel je, je als je last hebt van migraine :S…..
  En vind zelf altijd, als de pijn weg is voel je, je altijd nog een dag heel sloom/loom….

  Lieve Groet, Ivonne.

 2. marian permalink

  Ben blij voor je dat het weer een stuk beter gaat geniet maar met Karlinda van ACDA en de Munnik, en wat Marikenloop betreft volgend jaar 16 mei noteer hem alvast in je agenda gaan we gewoon weer. xxx loopmaat Marian

 3. Karlinda permalink

  Tot vanavond!

 4. Hallo Nichelle ik surf over je site bijzonder mooi maar ik zal wat meer tijd bestede4n om verder te kijken. Frans Prins

 5. Kamperen, het leukste wat er is. Zeker voor de kids, maken heel snel vriendjes en dan heb je geen kind meer aan ze. Plaats eens een foto van die speciale conifeer, ben benieuwd hoe dat er uit ziet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: