Skip to content

Sporten

September 15, 2009

Al weken ben ik weer optimaal aan het sporten en aangezien mijn conditie altijd wat achter loopt*astma en onregelmatig sporten* kreeg ik een tip van iemand om te gaan spinnen, dit zou zeker de conditie nog iets kunnen opkrikken.

En dus volg ik trouw iedere week de spinningles en ik moet zeggen, het werpt zijn vruchten af, samen met het rennen en mountainbiken, gaat mijn conditie omhoog als een speer.

De eerste echte test zou de Run van Winschoten zijn, de dag voor de run was Rinus op visite, hij ging samen met Leonie voor de 100km van Winschoten, we kletsen en aten, wij een wrap en Rinus zijn eigen gemaakte spaghetti om zo goed voorbereid te zijn op de volgende dag.

De volgende dag moest ik eerst werken, samen met een vrienden team deed ook ik mee aan de run maar dan als 10 x 10 estafette. Het was gezellig druk toen ik aan kwam in Winschoten, effe een broodje en kijken of ik Rinus voorbij zag rennen, de hele dag was ik op de hoogte van de prestatie’s en kilometers van de toppers door de twitter berichten van Bjorn. Ik juigde Rinus, Richard en Leonie toe vanaf de zijlijn.

De hele week geen kriebels voor mijn 10 maar ineens begon het op te spelen, vooral toen ik zag dat ik als allerallerallerlaatste en helemaal alleen aan mijn 10 moest beginnen, geen mens te bekennen in het startvak, het was ondertussen al donker geworden.

Eindelijk was daar mijn beurt, ik ren weg, verzwik nog even snel mijn enkel…maar hou aan…En het loopt fantastisch, meer dan fantastisch, na 2 kilometer loop ik in mijn cadans, gewoon lekker, zonder te veel hijgen. Het verbaasd me dat er nog zoveel mensen langs de kant staan te klappen en te juigen, helemaal top!

Ineens zie ik ineens Leonie voor me, aangezien we nog geen kennis gemaakt hadden, vraag ik beleefd, ben jij leonie?, yep! Leonie van Rinus? haha even een fikse lach*en dan na bijna 100km* Ik stel mezelf voor en vraag of ze het prettig vind als ik een stukje bij haar blijf lopen, Yep ze vind het wel prettig…zo kletsen we de resterende kilometers weg…tot een 800m voor de finish, Leonie ruikt hem en spurt als een speer weg…En ik geniet intens van haar blijdschap! Wat een topper. En zelf heb ik heerlijk gelopen! Ik ben er weer en krijg ineens vreselijk veel zin in De Dam tot Dam by Night die de 19e gerend gaat worden, het gaat goed komen.

By de finish is het een grote geluks happening, Rinus helemaal blij, Leonie helemaal blij, iedereen helemaal in extrase stand…Wat een toppers!

Rustig aan vertrekken we naar huis, waar ik bij Marian en Jaap nog even een snel biertje ga drinken, als afsluiter op een heerlijke avond.

De volgende dag voel ik me helemaal fit, nergens last van….huh? Mazzel. ‘sMiddags duik ik met Robin nog even op de fiets, een 15km op zijn gemakkie. Bij thuiskomst plof ik op de bank neer. Best moe. Bad aan en dobberen maar….oef het eruit komen ging best ingewikkeld, de spierpijn was gearriveerd.

Maandag ochtend om 9 uur toch maar naar de sportschool aangezien het wel gaat, heerlijk weer even 1.5u zweten. Bij thuiskomst was het werktijd…douchen…huppa en daar ging het mis, toen ik ging zitten brak de hel los, kon bijna niet meer opstaan…auauaua mijn boven benen. Op tijd naar huis en daar even rustig aan. Ik besloot toen het ook nog begon te regen om het rustig aan te houden, gewoon eten met de kids en geen atletiek training die avond. Ik trilde nog even op de trilplaat, misschien helpt het.

Heden ochtend gaat het weer wel, dus vanavond gewoon weer een spinningles…ben benieuwd hoe de beentjes het houden.

From → Uncategorized

7 Comments
 1. Genieten zeg en Amsterdam blijft wel trekken!.
  En Zaterdag ga ik je zien, leuk en kijk er naar uit.
  Groet Rinus.

 2. Jaap & Marian permalink

  ik had je gemist bij de atletiek gisteren, doe je wel even rustig aan straks weer blessures, leuk om je verslag weer te lezen.

  groetjes xxx

 3. Ivonne permalink

  Jammer dat we je niet meer hebben voorbij zien komen…..
  Maar goed, manlief was weg (tandarts) en onze jongste was nog wakker….
  Het maakte maar een paar min. uit….
  Of we hadden je waarschijnlijk wel gezien….
  Tegen kwart over 8 half 9 zijn we naar binnen gegaan….
  Maar mooi dat je toch fijn gelopen hebt….

  Jeetje wat een sportieviteit zeg!!
  Goed hoor….
  Maar wel rustig aan hxc3xa8 đŸ˜€

  Fijne Week….

  Dag Dag….

 4. Michelle, topper.
  Ik heb je gehoord en wat een steun in Winschoten, tranen in mijn ogen.
  Wat gaaf om dan Lxc3xa9onie tegen te komen en dat heeft haar zeker geholpen in die lood zware ronde..
  Je hebt het zelf ook goed gedaan en wat een emotie’s aldaar in Winschoten!.
  Dit weekend zal ik nooit meer vergeten en dankzij de top gastvrijheid is het top verlopen en ontzettend belangrijk dat je je thuis voelt voor zo’n zware loop, en dat was het zeker.
  Nogmaals bedankt en erg fijn om je beter te leren kennen.

  Doe niet meteen te gek en opbouwend kan je zeker een mooie halve marathon rennen, komt goed.

  XX Rinus.

 5. Hoi Michelle, wat onwijs goed gelopen heb je zaterdag. Was erg leuk en vooral inspirerend om je tegen te komen zo vlak voor onze beider finish! Rinus vond het ook supergezellig zo de avond vantevoren, en ik ga je zeker nog een aantal keer tegenkomen. Nogmaals dank voor de support!!!

 6. goed gelopen hoor Michelle en wat super dat je er was voor de 100KM toppers

 7. Het was errug gezellig in Winschoten. De twitter updates zijn idd aardig goed gelukt. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: