Skip to content

Zijn eerste…

October 5, 2009

Tish alweer een week of 3 geleden maar natuurlijk stond ook dit jaar de Dam tot Dam weer op het programma, alleen nu de night versie, de winkel een uurtje eerder dicht en huppa richting Amsterdam, John zette ons af bij de pont in noord*ondertussen vertelde ik Robin over ons oude huis nog geen 200meter daar vandaan en over het Tolhuis waar John en ik ooit het Ja woord tegenover elkaar verkondigden*…

Na een pont ritje van nog geen 5 minuten stonden we aan de overkant…op naar de start, we waren aan de late kant dus huppa meteen door de mensen massa heen, ondertussen onze verlichting om doen, om zo gezellig door het donkere amsterdam noord en zaandam te rennen.

Al jaren heb ik een haat liefde verhouding met de ijtunnel, vroeger keken we tegen de torens aan van boven maar sinds ik bij de Dam tot Dam erdoor loopt, krijg ik het spaans benauwd. Ook nu was het een warme klamme avond en brak het zweet me letterlijk vreselijk uit in de tunnel, ik ben een diesel en moet dus lekker rustig op gang komen, tevens ben ik een astma loper en dus ben ik vaak al dood als ik de tunnel uit kom…Adem halen! Daarna liep het lekker, door het donker begeleid door lampionnen, kerstboom verlichting en vele kaarsjes. Robin had het reuze naar zijn zin, aangezien mijn loopmaatje Greta geblesseerd was mocht Robin de eer waarnemen, mijn loopmaatje te zijn. Heel gezellig! Op precies 8km stonden John, Daan en schoonmoeder(oma), we kletsten even, dronken wat en Robin vernieuwde zijn verlichting, in Molenwijk kwam ik nog een paar bekende tegen die stonden te juigen*altijd gezellig*….Tot 13km ging het goed…ineens was daar de zeer deprimerende nike doorloop, de muziek had ook op een begrafenis gekund…en ik storte in, operdepop, had geen zin meer, geen fut meer het spreekwoordelijke pijpje was leeg, maar Robin slaapte me door…tot ik het echt beu was en een kilometer voor de finish meedere malen zei…RENNEN Jij! Misschien redt je het nog binnen het limiet. Hij spurte weg alof het niks was, ik liep/dribbelde het heel langzaam uit…toen ik net de laatste brug in zaandam over was begon het vuurwerk te knallen. Mooi!

Na de finish was ik vooral trots, trots op onze topper…ROBIN!! Wat een kanjer om gewoon effe 16,1kilometer met je moeder mee te rennen zonder een noemenswaardige training en dan nog zeggen…was dit alles((-:

Dtd0909229 Dtd0913429

Okxc3xa9 vooruit dan ook nog even mijn finish foto’s..

Dtd0909270 Dtd0913469

De volgende dag werd de zondag iditie gelopen en al die jaren had ik zelf meegelopen maar wilde nu wel eens kijken, nu woont mijn schoonmoeder vlakbij Molenwijk en dus konden we lopend even genieten op een prachtige plek en wat een mensenmassa, ik probeerde een aantal mensen te spotten..Karlinda haar pappa Tjeerd Doornbos wedstrijdloper, webloggers Bjorn, Leonie en natuurlijk Thomas Acda.

Als eerste zag ik Bjorn*bijna te laat* maar nog net, daarna was het de beurt aan Tjeerd, die heel blij was ons te zien*waar bleven jullie nou?*…het ging niet vanwege een blessure en wilde uitstappen maar had verwacht dat we wat eerder op het parkour zouden staan, John bracht hem even naar Zaandam waar zijn vrouw met de camper aan het wachten was. even daarna zag ik Leonie voor bij rennen, bepakt en bezakt…Topper, de week ervoor rende ze nog maar even 100km in Winschoten…de mensenmassa werd alleen maar groter maar ineens zag ik hem…Thomas, soepel en redelijk fris, ik belde een vriendin waar ik van verwachtte dat ze verder in molenwijk zou staan, dat ie eraan kwam…Ze stond er en belde even later enthousiast terug…Hij was het hij was het…heb hem water gegeven..Mooi.

Nog een kwartier hield ik het vol en toen was het voor man en kinderen wel welletjes…ze wilde naar huis.

Volgend jaar zal ik er niet bij zijn…oke oke of er moet weer een night versie komen((-; Vooruit dan maar((-;

200920091144t De mooiste benen van amsterdam Noord((-:

From → Uncategorized

12 Comments
 1. Jaap & Marian permalink

  ik had je gemist bij de atletiek gisteren, doe je wel even rustig aan straks weer blessures, leuk om je verslag weer te lezen.

  groetjes xxx

 2. Ivonne permalink

  Jammer dat we je niet meer hebben voorbij zien komen…..
  Maar goed, manlief was weg (tandarts) en onze jongste was nog wakker….
  Het maakte maar een paar min. uit….
  Of we hadden je waarschijnlijk wel gezien….
  Tegen kwart over 8 half 9 zijn we naar binnen gegaan….
  Maar mooi dat je toch fijn gelopen hebt….

  Jeetje wat een sportieviteit zeg!!
  Goed hoor….
  Maar wel rustig aan hè 😀

  Fijne Week….

  Dag Dag….

 3. Michelle, topper.
  Ik heb je gehoord en wat een steun in Winschoten, tranen in mijn ogen.
  Wat gaaf om dan Léonie tegen te komen en dat heeft haar zeker geholpen in die lood zware ronde..
  Je hebt het zelf ook goed gedaan en wat een emotie’s aldaar in Winschoten!.
  Dit weekend zal ik nooit meer vergeten en dankzij de top gastvrijheid is het top verlopen en ontzettend belangrijk dat je je thuis voelt voor zo’n zware loop, en dat was het zeker.
  Nogmaals bedankt en erg fijn om je beter te leren kennen.

  Doe niet meteen te gek en opbouwend kan je zeker een mooie halve marathon rennen, komt goed.

  XX Rinus.

 4. Hoi Michelle, wat onwijs goed gelopen heb je zaterdag. Was erg leuk en vooral inspirerend om je tegen te komen zo vlak voor onze beider finish! Rinus vond het ook supergezellig zo de avond vantevoren, en ik ga je zeker nog een aantal keer tegenkomen. Nogmaals dank voor de support!!!

 5. goed gelopen hoor Michelle en wat super dat je er was voor de 100KM toppers

 6. Het was errug gezellig in Winschoten. De twitter updates zijn idd aardig goed gelukt. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij !!

 7. Mooiste benen van A`dam Noord……. ik liep niet mee hoor(ha,ha,ha).
  Top gedaan Michelle en Robin(Een nieuwe weblogger geboren??).

 8. Leuk zeg van Robin! En superleuk dat je me tussen al die mensen nog even zag. Volgend jaar niet weer?! Heus wel! =D

 9. Karlinda permalink

  Ik ga niet alleen hoor……

 10. Wat een topper die Robin en een super taletnt in aantocht.
  En even naar Amsterdam is altijd leuk!.
  Groet Rinus.

 11. super van jullie allebei leuk weer om je web logje te lezen.
  nu volgende week nog even Amsterdam

 12. Linda permalink

  zie ik het nou goed? Zijn de mooiste benen van Amsterdam en omstreken geschoren en geolied? 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: