Skip to content

Loopschoenen werpen…

October 26, 2009

Daar was ik weer, even loggen om blij te blijven. Na de Dam tot Dam gingen de trainingen als vanouds, lopen, spinnen, cardio…lekker!

Tussen door nog een gezellige Steur avond in Edam, de zondag erna de 4mijl…gekeken, ik voelde mezelf al niet zo je-van-het, die maandaqg besloot ik de dogisterij te overvallen, alles om de aankomende griep/verkoudheid te temperen…Dinsdag begon de koorts, woensdag was ik out…donderdag herkende ik mezelf weer een beetje maar kwam ook de oooooow zondag heb ik een halve marathon te rennen, mijn spieren waren nog niet beter, was nog doodmoe….duimen dus maar. Vrijdag had ik al meer zin, stapte zelfs even op de loopband, effe voelen.

Zaterdag middag besloot ik abrupt richting Amsterdam af te reizen voor een live trosmuziekcafe concert van Acda en de Munnik, en dan in H’lem bij mijn tante te slapen, wel zo makkelijk voor de volgende dag, scheelde weer een paar uur reistijd.

Door een mega file in Joure kwam ik pas rond 5e aan in Amsterdam, parkeerde naast de plantage en genoot daarna van Acda en de Munnik. Ter plekke besloot ik mee te gaan eten met een aantal meiden, ik koos voor een voedzame pasta maaltijd. Rond 8e vertrok ik richting H’lem, onderweg waren helaas niet vel tankstations en het was toch wel hoooooooognodig om wat diesel prut in mijn hakkelbak te werpen…stotter stotter…Jaaa tankstation…..aan de andere kant van de weg, ai ai…proberen dan maar via de b-weg…maar helaas via b-weg geen ingang, aaagghhh….stukje door en toen stukje maar weer teug…jerrycan gekocht, gevuld en—zucht— weer een stukje rijdbaar(-; Gelukkig woont mijn tante in h’lem noord en dus was ik snel*nou ja na een kleine omweg* terplekke.

Na wat kletsen en thee, lekker tukkie doen…de volgende ochtend was het vroeg weer dag. Na een paar gezonde krentenbollen en een bak thee, hup in de auto naar sporthallen zuid, vrij dichtbij, achter de ing kon ik mijn auto parkeren, tunnel onderdoor en in de sporthal, eerst maar even startnummer halen, daarna even over de sportmarkt over, mooie artikelen, mooie spullen.

Al snel kreeg ik een sms…dat vriendinnetje Greta met haar familie in het olympisch stadion zat…zoeken zoeken zoeken maar kon ze niet vinden, toen zag ik vriendin Arjanne die startte op de hele marathon*het hele stadion klapte en joelde…kippenvel en tranen…hier had ik ook kunnen staan…stoer*, via Arjanne haar zwaaien vond ik Marian, jaap en clan…Samen zochten we nog naar Greta maar niets…

Pas om 10 voor 2 was daar Greta en fam. die ons succes wenste vanuit het startvak!

De eerste 5km zweette ik als een otter, alsof alles van die week eruit kwam, ik had netjes een flesje aqarius meegenomen aangezie mijn maag daar niet opstandig van word, na een km of 10 was het op…ik liep nog even rustig verder en ineens was daar de big boom….mijn hoofd zei…Stop stop stop…en braaf als ik ben stopte ik ook, klooide nog wat met mobiel, die mij van muziek zou voorzien, maar al bij start vastgelopen was…hij weigerde fluit, net als mijn lijf…ik twijfelde…terug..of…door, het werd doorlopen aangezien ik toch bij het stadion uit moest komen om thuis te komen(-; Onderweg kwam ik Jill tegen een engelse vrouw die helemaal blij was dat ze mee mocht lopen in deze mooie rit, ik zag het even niet…wat ik wel hoorde was de bekende stem van Elisabeth*schoonzus van schoonzus*, die normaal loopt maar nu als vrijwilliger bezig was om alles in goede banen te leiden. Top! Ik probeerde Jill weer bij te houden…het begon te regenen, de beste remedie tegen…ik heb echt geen zin meer om te rennen…je blijft rennen om niet koud te worden, tot een paar keer toe dacht ik…bezemwagen, bezemwagen…maar elke keer was er iets waardoor ik dacht achhh neen…bvb de klappende vrouw naast het amstel, zeiknat en koud maar ze stond er duidelijk voor ons, de jongen bij de verzorgingspost die me wel even wilde hazen, was effe gezellig…de man van het ‘geen bier’tje voor mij?’ die me spontaan een zoen gaf inplaats van een biertje en tja toen was daar toch de finish….het olympisch stadion, altijd een prachtige finish, met spontane mensen die ook al uren in touw zijn en dan toch vrolijk en blij mij binnen halen alsof ik de eerste ben. Okxc3xa9 ik had het gedaan maar vraag me niet hoe, ik voelde me flink eenzaam aan het eind, liep dan ook huilend het stadion weer uit…wat een klote dag! Met mooie puntjes.

Ik besefte mezelf dat dit de zoveeeeeelste loop blamage is, ik kan het gewoon niet, ben er niet op gebouwd, hou niet van buiten adem zijn…maar wel van zweten en het half lege hoofd en de vriendschappen die door het lopen ontstaan zijn. Ik gooide mijn schoenen achter in de auto…zo gaan jullie maar eens afkoelen(-: En reed in 2 uur richting Veendam, waar John en Robin net terug kwamen met chinees, maar zelfs het heerlijk gehaalde bockbiertje kon me niet bekoren.

De spierpijn ws niet alleen zondag avond al begonnen maar maandag kon ik helemaal niet meer lopen, zelfs in en uit het bad was een grote uitdaging, dinsdag kon ik weer redelijk lopen, gelukkig wel want er moest weer gewoon gewerkt worden.

Dinsdagavond kreeg ik een cadeautje van vriendinnetje Greta…effe het hoofd op de gezellige stand(-:

We gingen naar de film Julie&Julia, geinige film, het eerste deel was nog een beetje pakkend maar het 2e deel was oer en oer saai, dus vooral als aanrader in je eigen thuis bios op de bank met extra plas anex drink pauses(-; Gezellig was het wel!

Vanwege een nog aanwezig zijnde verkoudheid, besloot ik niet te gaan sporten deze week…dush geen spinning, geen cardio en geen tijd van je leven loop…zondag was de Bourtange loop, ik twijfelde…zou ik dan toch heel rustig…Neen ik deed het niet…Tot 1.5uur voor die tijd, John wilde naar buiten, frisse neus halen…oke dan toch maar 5km met Robin in Bourtange.

Om 2 uur een enorme knal*hartstilstand*van een kanon. Lopen maar, we startte achteraan om zo rustig mogenlijk te lopen, dit klopte, er liepen maar een paar mensen(-: Na 1 km was ik al helemaal dood, buitenadem door een dichte neus, we moesten even stoppen maar vervolgde snel ons weg weer…Na 35 min.*garmin tijd* kwamen we over de finish lijn…pppfff nu weet ik het zeker, geen wedstrijdjes meer, gewoon run with fun!  Helaas voelde ik mijn knie ook weer, na de amsterdam halve was dat ook het enigste echte kwaaltje, ben bang dat ik toe ben aan nieuwe schoenen, helaas dat even moeten wachten tot er weer wat extra te besteden is.

Foto’s volgen…

From → Uncategorized

12 Comments
 1. Mooiste benen van A`dam Noord……. ik liep niet mee hoor(ha,ha,ha).
  Top gedaan Michelle en Robin(Een nieuwe weblogger geboren??).

 2. Leuk zeg van Robin! En superleuk dat je me tussen al die mensen nog even zag. Volgend jaar niet weer?! Heus wel! =D

 3. Karlinda permalink

  Ik ga niet alleen hoor……

 4. Wat een topper die Robin en een super taletnt in aantocht.
  En even naar Amsterdam is altijd leuk!.
  Groet Rinus.

 5. super van jullie allebei leuk weer om je web logje te lezen.
  nu volgende week nog even Amsterdam

 6. Linda permalink

  zie ik het nou goed? Zijn de mooiste benen van Amsterdam en omstreken geschoren en geolied? 😉

 7. Karlinda permalink

  Wat ben je ook een schattig proepie he!
  Liefs mij xxxjes

 8. Voorlopig heb je die halve toch echt gelopen!! Dat alleen al vind ik een prestatie van formaat.
  Enne… ook wedstrijdjes kan je for the fun rennen hoor, dus gewoon blijven doen.

 9. marian permalink

  nu dat ik je verhaal heb gelezen en terug denk aan de halve van Adam dan denk ik ook waar ben ik weer aan begonnen en dan wil ik in de toekomst een keer een hele lopen nou die droom zet ik maar eerst uit mijn hoofd. neem je rust nu maar even vanavond lekker chillen met je loopvriendinnen in Fontana Nieuweschans. je schoenen niet in de boom hangen er komen straks wel weer leuke loopjes. je zit nu even in een dipje komen we ook wel weer uit

 10. Je hebt het toch maar weer gedaan, die halve in A’dam. Sorry dat we niet meer op je gewacht hebben. Gewoon lekker doorgaan, voorlopig zijn er genoeg die na 100 meter hardlopen al instorten.. jij niet

 11. Top hoor en jammer dat ik je niet gezien had in Amsterdam.
  je doet het goed en helemaal uit gelopen,knap gedaan.
  Gewoon blijven genieten….
  Groet Rinus.

 12. In Amsterdam is er een nieuwe hype: Parkeren via Internet. Lees dit artikel op ziezozuid, de website met nieuws over amsterdam zuid, maar eens: http://www.ziezozuid.nl/nieuws-amsterdam-zuid/ratjetoe-vandaag/350-parkeren-via-internet.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: