Skip to content

NAN enz…+Foto up-date

November 5, 2009

Al tijden ben ik van plan om te stoppen met drinken, alchoholisch drinken, effe kijken of het effect heeft op je zijn. In de loop der jaren is het thuis heel gewoon dat we uit het werk een biertje of portje drinken, bij het eten een wijntje of 2 en heel soms ‘s avonds nog een cognac of ander sterk borreltje. Tussen door ook genoeg frisdrank en thee voor de doorstroming((-;

Ineens was daar de twitter van Gert of er mensen waren die de uitdaging aan wilde gaan om een non-alchoholische november te beleven….Ik dacht dit is het! Ik ga mee doen.

Alleen was daar ons geplande uitje, wat we al bijna een jaar geleden via hotelkamerveiling hadden geboekt, een weekend Duitsland zonder kinderen voor het eerst in 15 jaar en tja met romatische weekenden hoort er een glaasje wijn bij het eten.

Zaterdag allebei nog aan het werk geweest, om vervolgens om 4 uur de winkel te sluiten en richting Duitsland te vertrekken, de jongens werden liefdesvol opgevangen bij Karlinda en een avond bij Marian, dus die zorg was verdwenen…op pad.

Redelijk rustig reden we de eerste uren door Duitsland, bij Kxc3xb6ln en Bonn werd het heel druk, maar gelukkig waren de files en de ongelukken aan de andere kant van de weg, aan de donkere contouren te zien zaten we in de bergen maar zeker wisten we dat niet…tot we na Bonn ineens een groot verlicht huis hoog boven ons uit zagen schieten….echte bergen…Wow!

021120091191 031120091211

Bij aankomst in het hotel werden we wat onwennig ontvangen, het was rustig en stil, waren er wel mensen…Nadat we de koffer op de kamer gegooit hadden konden we aanschuiven voor het diner, dat smaakte voortreffelijk! Het was ons ondertussen ook duidelijk geworden dat we in het wijndorp Leutesdorf beland waren, dus wilde we er wel een rode dorps wijn bij(-: Na een voortreffelijk 3 gangen menu en de lekkere wijn(ik vond hem de frisse fruitige wijn lekkerder dan John, die houd meer van de volle rode) besloten we het bed op te gaan zoeken…slapen.

De volgende ochtend wel even de wekker gezet aangezien het ontbijt van 8 tot 10 was en aangezien we beide best vermoeid waren zat verslapen er dus best in…De volgende morgen was ik, zoals altijd, als eerste mijn bedje uit, trok de gordijnen open en zag een prachtig hersft gekleurd bos voor me aan de andere kant van de rhein, de rhein waar de hele nacht de scheepvaart in volle vaart was. De zon scheen helder, het was dus prachtig weer.

De douche was ietswat vreemd aan de andere kant van de gang, hij was wel speciaal voor ons met sleutel maar even naakt heen en weer zat er niet in….voor mij(-;

Het ontbijt was basis maar genoeg. xc3x89n er zat nog en gezin in de eetzaal, we waren toch niet alleen(-:

Na het ontbijt wilde ik direct naar buiten, kijken waar we zaten, kijken of er achter ons ook bergen waren…En dus waren er, stijle bergen, we besloten deze braaf te beklimmen voor een wandeling, dwars door de wijngaardes van Leutesdorf, boven aan de top was een prachtig overzicht van het gehele dorp en de bossen aan de overkant.

011120091174 011120091175

De terug weg was een stuk lachwekkender dan de heenweg, ten eerste kwamen we in een middle off nowere een vreemde man tegen op een paard, gekleed in kleding zoals je er vroeger bij reed, lange leren cape, ouderwetse laarzen en een oog…mijn conclusie was dat ik hem in het donker niet graag wilde tegen komen. De paden naar beneden waren best stijl en met steentjes dus gehuld op onze normale schoenen was het best een slagveld(-: Na een wandeling van 2.5 uur stonden we weer in het dorp…doodmoe((-: Even uitrusten, theetje bij*het hele cafe werd ontruimd omdat wij daar thee wilde drinken, de kok werd van zijn vaste rook stek gejaagd, de tafels werden gepoetst…een thee en een koffie graag((-: Het werd ons steeds duidelijker dat het hotel niet optimaal kon voldoen door gebrek aan klanten, het personeel was het cafe al gaan zien als huiskamer, er stonden planten die ik zelfs niet in huis zet…zo dood…het ontvangst meisje, anex serveerster anex schoonmaakster koude naar hartelust op haar kauwgom en toen de baas een dag later kwam, omdat de kok vrij had, stonden ze ineens buiten te roken…vreeeemd.

Daarna even naar de kamer om wat spullen te pakken, op naar een groter dorp in de buurt, we belandde in Koblenz…prachtige stad, best druk op zondag terwijl er geen winkel open was, het grand cafe waar we plaatsnamen was het een drukte van je welste…de wachttijd liep alleen maar meer op, we besloten na het heerlijke donkere biertje dan ook weer richting hotel te verdwijnen. Op naar het diner. Ook deze 3 gangen maaltijd smaakte weer voortreffelijk, we besloten er alleen nu een witte wijn bij te nemen, ook een uit het dorp….hij smaakte voortreffelijk!

011120091184

Na het eten lekker naar de hotel kamer…werden we terug geroepen door de kauwgom dame…of we elke avond de wijn wilde betalen, want gister had ze het ook al voor moeten schieten…Ow wij dachten dat we dat aan het einde van de rit moesten doen, zoals vaak in hotels. Daarna kwam de vraag of maandag nu ook in het arrangement zat…huh? Yep das wel de bedoeling als je geboekt hebt voor 4 dagen/3 overnachtingen…okxc3xa9 dan moest er dus een kok geregeld worden…

Al spoedig vielen we in slaap die avond, moe van alles… De volgende dag besloten we de andere kant op te gaan richting Bonn, grote verwarrende rommelige stad. Na het vinden van een parkeergarage, liepen we langs het station waar het werkelijk vol zat met zwervers en donkaards, op elke hoek van de winkel straat zat wel een bedelaar met zijn bekertje…dat dit nog nodig is vandaag de dag, zelfs Amsterdam is niet zo erg.

Wel mooie grote winkels gezien en het geboorte huis van Ludwig Beethoven(-:

021120091194 .021120091196 021120091199

Al snel vonden we het welletjes…weg hier, op de weg terug besloten we eens te gaan kijken bij het grote gebouw op de berg…met vele haarspeldbochten belandde we bovenop de berg, wat een uitzicht…het gebouw was een hotel waar je xc3ยก 500 euro per nacht kan verblijven, dit is de basis kamer((-; Prachtig chique! Met uitzicht!

021120091202 021120091205

Op de weg terug naar het hotel besloten we Linz nog even te bezoeken, een echt oud duits dorp, prachtige oude gevels en leuke verrassingen hier en daar, helaas begon het niet zachtzinnig te regenen, maar zelf  onder de paraplu*wisten jullie dat kleine mensen zoiezo nat worden als de langste de plu vast houd?(-:* hadden we lol, waar de dorpsbewoners zelf aardig vreemd van opkeken(-: Na wat inkopen gedaan te hebben in de supermarkt voor de late avond uurtjes…besloten we weer terug te rijden, voor ons laatste avond maal.

021120091206 021120091207

Aangekomen was daar de waarschijnlijke eigenaar*stond op vele foto’s met vele mensen*die ons vrolijk welkom thuis heette, nog niet eens keer in die dagen was ons iemand vrolijk tegemoed gekomen. Hij vroeg wanneer we wilde eten en ging aan de slag…onder het eten kwam hij steeds even vragen en kijken of het wel naar wens was, op een vrolijke gezellige uitbaters manier…nog voor het toetje kwam hij vertellen dat zijn avond erop zat en dat ie weer richting Kxc3xb6ln vertrok. Wij vertelde nog een maal dat we heerlijk gegeten hadden…man blij, wij blij…als toetje kregen we nog een heerlijke ijscoupe.

Na het eten vertrokken we naar de kamer, bed in, tv aan en uitbuiken maar…we zaten zo vol dat we niet veel nuttigde van alle lekkernijen die we hadden meegenomen.

De laatste ochtend van ons uitjes was aangebroken, vanzelf werden we wakker, John douchen, ik douchen…kom ik terug was HET gebeuren van de omgeving gebeurd….aan de overkant van het water spuit er soms een koudwater geiser, zomaar vanuit zichzelf*oud vulkanisch grondgebied*…John had gelukkig een paar foto’s gemaakt zodat ik ook even kon genieten…op foto(-;

03112009253 03112009254 03112009255

Na het ontbijt, werd de buitendeur ontgrendeld en het hek geopend, zonder een fatsoenlijk woord zaten we weer in de auto, dat was vast de reden dat we alles meteen moesten afrekenen…geen rompslomp ‘s morgens, huppa gasten weg((-;

Via Meppen kwamen we ‘s middags weer thuis aan…boys ophalen.

Samen maakte we nog een halve fles wijn soldaat, mijn laatste druppels….op naar de NAN maand.

Mij benieuwen of ik het redt een maandlang zonder bockbiertje te leven, zonder een lekker prosecco-tje…vriendinnen vonden het gisteravond maar raar….Geen drank?? Huh? Niet een wit wijntje?

Ik ga er voor!

From → Uncategorized

5 Comments
 1. Hiep hiep hoera voor Daan
  Gefeliciteerd!!!!

  Groetjes Leo,Karlinda en fleur

 2. Linda permalink

  Hey wat grappig: ik had voor mezelf ook een alcoholi-vrije november bedacht en ik had het niet bij gert gelezen. Het gaat me aardig goed af. Zelfs aankomende zaterdag ga ik niet drinken ondanks carre en feest! Ik heb giga-pijn in mijn hoofd ๐Ÿ˜‰ Maar dat kan ook komen omdat ik deze maand alleen maar dingen naar binnen schuif die gezond zijn… die belofte vind ik een stuk moeilijker. Maar ik moet zeggen: ik voel me wel anders….

 3. Zei het al in je bokbierblogje. Het is even wennen, maar dan zal je merken dat het prima aanvoelt.

 4. Nog gefeliciteerd met Daan en een mooi uitje weg met prachtige foto’s.
  Groet Rinus.

 5. Linda permalink

  ik heb het precies 14 dagen (waaronder 1 weeknd volgehouden. Conclusie: ik voelde me beter, echt. Lichamelijk dan. EN ik hou gewoon van een wijntje, biertje of als dat anders…. Morgen, o, nee, overmorgen…. gaat het opneiuw in… tot de kerst… want dan is het kerstdiner met wijn…. ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: