Skip to content

Nieuwe Kansen…

March 4, 2010

Ik was gister bezig met het oppimpen van mijn site, toen ik bedacht…maar dan moet je ook weer wat gaan loggen, maar waar ga ik over loggen…over wat ik allemaal heb meegemaakt in de afgelopen 2 maanden? Neen laat maar gaan, mijn leven had even een heus rollercoaster effect aangenomen dus niet echt makkelijk te lezen. Had ik nog even moeten vertellen over Acda en de Munnik in het concertgebouw te Amsterdam, over de gezellige middag die ik met Margot had, of het lekkere eten met Petra, Sander en Margot…het was prachtig maar te weinig gebeurd. Had ik nog even moeten vertellen over Robin zijn Zijlstra werk-uitje, waar ie zich helemaal op zijn gemak en zijn plek voelt. Over alle huishoudelijke klussen die ik uitgevoerd heb.

Neen dacht ik, ik ga mezelf eens uiten over alle sollicitaties die ik al gedaan heb en vooral over de verbazing die van mij meester maakt over hoe deze bedrijven je behandelen, dat er zelfs bedrijven zijn die de moeite niet nemen om even netjes terug te reageren. Of dat je een heel snel kort mailtje terug krijgt met de woorden, sorry u past niet in ons Functieprofiel…ik mag dan wel 36 jaar oud zijn maar niet gek. Meld dan gewoon netjes Sorry mevr. wij nemen eigenlijk alleen maar leerlingstelsel tieners aan, die kosten niets of heel weinig en zeggen overal Ja tegen…u bent te oud. Maar ach dat mag niet volgens de regels der Nederlandse wetten.

2 weken geleden solliciteerde ik bij een sieraden bedrijf, een part-time baan, maar aangezien ik gewoon lekker aan het werk wil, zag ik dit wel zitten. Maandag werd er een afspraak gemaakt voor vandaag donderdag 4 maart. Helemaal mooi!

Toen ik dinsdag aan het neuzen was, kwam ik een vacature tegen van een groot restaurant keten*zeggen de appelmoes met de kers u nog iets((-;*, woensdag kreeg ik meteen een net telefoontje of ik even wilde komen praten…tuurlijk..De losbol in mij vertelde meteen dat ik toevallig de dag erna in hun hotel was voor een andere sollicitatie, dit werd direct heel netjes opgepikt met ooow das makkelijk dan spreken we morgen af.

Vandaag kwam ik daar, mijn eerste sollicitatie in jaaaaaaaaren, dus best wel zenuwachtig…Afspraak in het restaurant gedeelte…oi oi maar wie is wie, het hele restaurant zit vol met pratende en wachtende mensen..ik neem maar even plaats in de lobby, waar ik met een meisje aan de praat raak…die ook voor deze vacature komt, het liep allemaal uit…na een kwartier*te laat* komt een dame me halen, aan de tafel zit ook een duitse dame…het is een kort, vooral de dame verteld veel, gesprek..terug in de lobby beland ik in een stel kierende dames van 18, modieus in de sieraden en perfect…allemaal voor de vacature, ik vond de uitnodiging al vreemd maar nu was het duidelijk wat deed ik daar?

Ondertussen meld ik mezelf bij de nette heer van de receptie, die me meteen wat te drinken aan bied…zo das wel even wat anders…ik neem plaats tussen de kierende dames die het toch wel zenuwachtig hebben over ditjes en datjes…een dame spreekt me aan…U had toch net een afspraak…ze vraagt beleefd hoe het was…ik vertel en als ze verteld dat ze met haar moeder is en een kleintje heeft denk ik terug aan mijn gesprek…oei dat gaat niets worden, maar zeg haar vooral niet zenuwachtig te zijn…nergens voor nodig! Ondertussen komt de dame van het hotel me halen, heel anders en veel vriendelijker, minder afstandelijk en ook zij bied me meteen wat te drinken aan…Daar waar de 2 sieraadjes 5 minuten nodig hadden om me te doorgronden, ben ik zo’n 3 kwartier aan het praten met de hotel dame…gewoon lekker relax, gewoon zoals ik ben.

Er was een groot verschil, de sieraden melde me na het verhaal, als ik maandag niets hoor dan ben ik het niet, ze bellen niet en ik krijg ook geen brief.

De hotel dame maakt me duidelijk dat ze altijd iets van zich laten horen, als ik over 10 dagen gebeld word dan mag ik komen werken en krijg ik een brief dan is het helaas niet doorgegaan.

Dit is een wezelijk verschil in respect en netjes met mensen omgaan. Ik hoop dus dat ik bij het laatste bedrijf aangenomen word, al is het alleen maar omdat ze normaal en netjes met mensen omgaan.

Ow en morgen mag ik weer naar Acda en de Munnik…dat is toch wel het vermelden waard(-;

From → Uncategorized

9 Comments
 1. Ivonne permalink

  Je hebt het in ieder geval geprobeerd om één van je dromen na te jagen….
  Hoop dat alles een beetje goed loopt en vol te houden is na dit besluit…..
  En dat het met je eigen persoontje ook weer beter zal gaan…. Dat de zon in je weer volop gaat schijnen….
  Er komen vast wel weer nieuwe dromen die je waar zou willen maken….
  Hoop voor jou en je gezin, dat het een Heel Mooi 2010 zal worden….

  Lieve Groet, Ivonne.

 2. Petra permalink

  Ik vind je dapper! Gewoon om je dromen achter na te gaan, maar ook om zulke besluiten te nemen voordat er echt grote problemen komen. Als ik iets hoor over werk dan laat ik je dat natuurlijk even weten!
  Dikke kus voor nu, zet hem op de komende tijd!!

 3. Linda permalink

  Gelukkig kan een mens over meerdere dromen beschikken 🙂 Neem rustig de tijd en stap gerust weer in de volgende droom. In het verleden behaalde resultaten zeggen niets over de toekomst! Met een goed plan kan een volgende droom een succes zijn!
  Je bent een kanjer dat je het aangaat en gewoon doet wat je in je hoofd hebt! Petje af daarvoor. Ik wil van alles en vind de stap van het ‘doen’ een grote.

  Jullie ook een heel goed 2010.

 4. Arjanne permalink

  Dus….. zaterdag lekker uitwaaien in Egmond!
  En op z’n Gronings gezegd: “Kop d’r veur, wicht!” Nieuw jaar nieuwe kansen, vooruit kijken!
  liefs Arjanne

 5. marian permalink

  he michelle jammer dat je droom maar zo’n korte tijd heeft geduurd wij wensen jou veel succes met je volgende droom en hoop dat die heel lang mag duren.
  en net wat Arjanne zei Kop d’r veur veel goeds in 2010
  en we gaan er zaterdag van genieten.
  liefs Marian

 6. Erg moeilijke beslissing en vooral omdat die droom niet verder wilde gaan.
  Verstandig besluit en inderdaad ook aan je zelf en gezin denken.
  Ik wens je sterkte in deze periode en veel plezier in 2010.
  Xx Rinus.

 7. een van de belangrijkste dingen die je gedaan hebt ios je droom laten beginnen. Helaas komen dromen niet altijd uit.
  Maar veel mensen kunnen van je leren, die durven de stap niet te nemen. jij kunt altijd terugkijken of iets wat je wel geprobeerd hebt. Er is geen had ik maar….

 8. Moeilijke maar wijze beslissing. Knap dat je dat kan.
  Bedenk dat velen nooit aan die droom begonnen zouden zijn.
  Sterkte de komende tijd en ik hoop dat je een nieuwe droom kunt gaan najagen.

 9. Erg jammer maar … waar een deur dicht kan gaan wordt er vaak ook een raam open gezet – er komen vast mooie dingen op jouw weg waar je enorm veel plezier aan gaat beleven.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: