Skip to content

Dxc3xa9 Terugreis…

July 27, 2010

Aangezien het weer wat zou gaan verslechteren en Robin woensdag avond weer aan het werk moest, besloten we om dinsdag de boel op te ruimen en weer richting Nederland te vertrekken.

De halve vakantie hadden we al wat start probleempjes en soms ging het accu lichtje aan, bij controle was gebleken dat de dynamo niet helemaal meer naar behoren werkte maar hij laadde nog genoeg om goed mee te rijden.

Rond een uur of 5 reden we de Periferique op, vooral mijn eega is gek op binnenwegen Parijs(-; Fout tijdstip maar met een kleine vertraging konden we spoedig onze weg vervolgen, na Parijs was het mijn beurt…Crossen maar.

En ineens gebeurde er rare dingen, een dieselwijzer die maar heen en weer ging, een kilometerteller die naar 0 ging, een knipperlicht wat niet een maar 4 keer knipperde…reden om voor Kortrijk bij een bezine station te stoppen…en stoppen hoefde niet eens meer, de auto dacht bij de afrit al….laat maar. En deed niets meer, nikkes noppes nada…Daar sta je dan, na een paar Nederlanders gevraagd te hebben of ze wilde helpen met de accu weer aan de praat te krijgen…wat een stelletje blleegghh figuren, pas na een keer of 5/6 vragen*neeeeeeen liever niet* was daar een man met een geweten, eerst wilde hij niet maar na ons te zien staan, ging zijn menselijkheid spreken…alleen reden ze in een splinternieuwe mercedes…die bij nader inzien geen accu meer bezit(-; Gelukkig was daar een acr man…hij tikte en klopte en pakte een lader…hijkreeg hem aan de praat maar melden ons dat de dynamo helemaal niet meer werkte)-: Dus moesten we snel naar Nederland rijden*nop geen buitenland service…yep stom maar ligt niet aan mij(-;*…Wij rijden….n…rijden…tot500 meter verder… Hij stopte er weer spontaan mee alleen nu langs de snelweg…Aaaghhh..

Daar sta je dan…

200720101539 En wij zaten ervoor op de grond op een kleedje…Na een anwb oproep kwam dezelfde man tevoorschijn als op de parkeerplaats, het enigste wat ie kon doen was ons afslepen naar een vw dealer in Kortrijk…Dat moet dan maar want dit was toch wel een rare plek om je tent te stallen(-:

In Kortrijk bij de vw dealer aangeland werd ons verteld dat ze morgen dicht waren, nationale feestdag in Belgixc3xab, er zat dus niets anders op dan een hotel te gaan zoeken, wij vroegen aan de wegenwacht waar het dichtsbijzijnde hotel was…eueue in het centrum en das hier rechtdoor lopen…voor de zekerheid vroeg ik het nog even na bij een sportcentrum die hetzelfde antwoorden maar ook meteen ai ai riep dat we er te voet naar toe moesten, dat is best een best stukje lopen…

Wandelen dus maar…15 min…20 min…30min…40min…jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Centrum maar het hotel vinden was nog een probleem, er was een groot basketbaltoernooi in Kortrijk dus vele hotels zaten stampend vol…. Tot het Parkhotel. Die hadden voor ons nog een 6 persoons kamer voor best een stevige prijs maar ach je wilt slapen.

De nacht verliep niet geheel probleemloos, vol adrenaline en een geluidmakende airco maakte dat we niet lekker konden slapen maar het ontbijt de volgende ochtend maakte alles goed, het was heerlijk.

Daarna maar de beslissing genomen om ons naar de auto te laten brengen, ook een perfecte service van het hotel, je kunt in straal van 15kilometer weggebracht en opgehaald worden op kosten van hotel.

Bij de auto aangekomen besloten we de Brandweer van Kortrijk te gaan vragen om hulp, die hadden vast een lader, de avond ervoor hadden we gezien dat er een best in de buurt was.

Robin en John liepen er naar toe. Met een grote glimlach kwamen ze weer terug…het was goed, zonder problemen.

We probeerde de auto een stukje aan te duwen en zo kon hij die kilometer rijden…Bij de brandweer kregen we koffie/thee…en de accu kreeg stroom. Dit kon wel een uurtje of 4 duren dus wij besloten toch om de lange wandeling naar het centrum te maken, een beetje cultuur opsnuiven in Kortrijk.

In Kortrijk was het goed toeven, mooie winkels*die niet open waren*, mooie etalages en heeeeerlijk*oke doch best prijzig* eten, het blijkt een plaatsje te zijn voor het pleps onder ons.

100_9054 De plaatselijke bloemist.

100_9034
Na een paar uur in Kortrijk vertoeft te hebben, liepen we terug naar de brandweer, die breed glimlachend vertelde dat hij echt vol was, in een accu van 13 volt zat 15 volt, dus het moest goed komen als we niet zouden remmen, geen verlichting gebruiken, geen knipperlicht, geen ruitenwissers…

We besloten het erop te wagen….We reden Breda voorbij, zagen Amersfoort flitsen, de brug bij Zwolle en voor we het wisten stonden we voor ons eigen huis in Veendam!! We waren thuis en dit allemaal…

Dankzij de Brandweer in Kortrijk!! Fantastische mensen!! Helemaal top!

100_9056

  

From → Uncategorized

7 Comments
 1. Onweer en alles wat daar bij hoort: 1 van de charmes van kamperen!!

 2. Margot permalink

  Dat verdient een bloemetje! De brandweer bedoel ik! Belgen zijn best leuk ūüėČ

 3. We flitsten langs Amersfoort; Je zal zien dat er nog een verlate bon op de mat valt. Komt natuurlijk door die overvolle accu……

 4. Hoi Michelle,
  wat een verhaal, wat een terugreis!
  Ik hoop dat het met mij verder ook goed afloopt. Net de auto opgehaald. Nieuwe waterpomp, koelvloeistof, distributieriem, rib uit mijn lijf, maar hij rijdt weer. Onze man van de ANWB meldde wel dat mijn uitlaat lekte, dicht bij de motor. Niet zo best voor de katalysator. Maar na de vakantie moet-ie toch naar de garage voor herstel van een staartbotsing. Ik ga er even vanuit dat-ie dat zolang nog overleeft.
  Maar verder wel een leuke vakantie gehad?

 5. Wat een vakantie avontuur zeg, eerst die vleiegnde tent en dan het tripje door Belgie met de auto.
  In ieder geval iets te vertellen en toffe mensen daar in Belgie.
  Groet Rinus.

 6. Greta permalink

  He zeg leuk hoor al die avonturen maaruh!? wordt er binnenkort nog iets afgesproken.
  Ik denk aan het voornemen om die 7 heuvelen weer eens te bedwingen en al die uren van training die daar aan vooraf gaan.O ja en een rommelmarkt in Assen en dan vooral de nazit. Liefs Greta

 7. Swanique* permalink

  Wat grappig….ik ga woensdag naar Pontorson op vakantie….vlakbij Foug√®res. Mooie omgeving daar!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: