Skip to content

Dxc3xa9 Vakantie

July 27, 2010

 
Een aantal weken geleden was het helemaal nog niet zo zeker dat we op vakantie zouden gaan, ik was aangenomen bij v/d Valk op vakantiebasis dus geen vakantie maar na de hectiek van de afgelopen maanden waren we wel even toe aan een zoiezo dikke week rust, ik wilde met alle liefde blijven werken maaar dan wilde ik toch nog 2 weken vakantie…Dit was prima! Dus de vakantie was gezet. We waren voor die beslissing al tot de conclussie gekomen dat we lekker naar Jaap en Riek wilde, vrienden van ons die in Frankrijk wonen. De 2e keus was dat we op de camping gingen staan zo'n 200 meter van hun huis, dit leek ons lekker voor de boys aangezien er vast ander jong en lui zou rondlopen.

Zaterdagavond de 10e was het dan zover, auto vol, aanhanger vol, rijden maar….Alles ging redelijk relax, ik zou het eerste stuk nemen omdat we anders bij Parijs scheef zouden uitkomen…Ik rij NIET maar dan ook NIET in Parijs! Maar bij Amersfoort ging het stuur al over naar J het was een vreselijk noodweer geworden, zag geen hand voor ogen op de weg, hele harde regen en wind maakte dat ik zat te shaken achter het stuur, van 4 kanten kwam de omweer op ons af, prachtig om te zien maar doodeng als je rijdt. J wilde niet schuilen maar doorrijden en geschiedde het dus ook…na Utrecht namen de fikse buien af en reden we in heerlijk kalm weer richting Frankrijk, Rond een uur of 11 stonden we voor de deur bij Jaap en Riek in Fougxc3xa9res, eerst een bakkie.

We maakte een eetafspraak en vervolgde onze weg naar de camping, we schreven ons in, zochten een mooie plek en zette de  nieuwe tent op met bijgeleverde haringen en scheerlijnen…Fout zou later blijken!

Die avond vond de eerste franse maaltijd plaats, we besloten het niet heel laat te maken, doodmoe van de reis. De volgende dag zou weer een dag zijn.

Die nacht hoorde ik iets wat ik al vaker gehoord had, een zacht brommend geluid van aanstormende vuvuzela's(-;…ai ai dit was wat ik niet wilde horen aan de kop van de berg, ik besloot mijn bedje te verlaten en buiten te gaan kijken…het begon al iets harder te waaien en de brom werd luider…zou ik de mannen wakker maken? Neen wacht nog maar even aangezien ik volgens de mannen altijd te veel paniek zaai om niets*te beschermend kun je volgens mij niet zijn als moeder* Op dat moment begint het nog iets harder te waaien en te regenen…ik pak de tent van boven vast*voor de zekerheid, stel…*..en juist op dat moment zegt het luide gebrom…WAMM…De tent kan ik niet meer houden en rukt los uit mijn handen, slaat over ons heen en komt achter de slaapcompartimenten neer, John roept om zijn broek, Robin roept au au*later blijkt dat hij de tafel op zijn kop had gekregen*  en Daan zegt Help ik kan er niet uit…eerst zoek ik Daan zijn rits, Robin staat al naast me, John zijn broek is gelukkig ook zo gevonden, 3 franse campinggasten staan al achter ons en houden de tent tegen de grond, Robin begint als een razende met John alle electraspullen in de auto te werpen, ik beveel Daan in de auto te stappen, het is ook nog heel hard gaan omweren, ik leg stoelen en tafels vast onder de auto en de aanhanger, als alles wat stuk kan grotendeels opgeborgen is vind ik we we met zijn allen even de auto in moeten, het donderd en bliksemt van je welste. Na het goed uur bedaard het buiten een beetje, we gaan kijken hoe het er allemaal bij ligt, alles maar dan ook alles zeik nat, onder een opgewaaid zeil zie ik de camera liggen, ik vrees het ergste en ook de oplader van de laptop ligt er troosteloos bij, niet aan gedacht…

We zetten zo goed en zo kwaad het mogenlijk is de tent weer rechtop en hangen de natte spullen over de bankjes die voor ons staan, gelukkig werd het weer prachtig weer die dag…de camera blijkt nog netsjes te werken, alleen de laptop lader is zo dood als een pier. Net als mijn 3 middelste vingers die geprobeerd hadden de tent vast te houden, nagels waren zover omgeklapt dat ik ze s'nachts moest terug klappen*yep au au au voor de dames onder ons*, mijn middelvinger was een week niet bruikbaar.

Na de eerste nacht was de 2e nacht in slaap komen erg moeilijk en dus besloot ik samen met Robin de eerste uren in de auto te tukken, heerlijk geslapen(-:

De dag erna begon pas echt de vakantie, lekker niks, lekker eten, lekker drinken…Heerlijk genieten van het warme weer.

Voor de vakantie hadden we een 8 persoons rubber boot met alluminium bodem gekocht, zonder motor maar met peddels(-: Ook deze pompten we goed op en genoten al peddelend op het meer…wat een heerlijkheid.

100_8950
100_8969 100_8952
100_8970
De hele 9 dagen bleef het prachtig mooi weer, zonder windhozen(-;

We genoten vooral van de omgeving en het water, waar we normaal plaatsjes gaan bezoeken hebben we dit nu maar een keer gedaan, het dorps feest in Cluis, lekker relax vakantie gevierd op de plek waar we al 20 jaar komen.

100_8976
100_8981 100_8985
100_8993
100_8994

 

From → Uncategorized

2 Comments
  1. Onweer en alles wat daar bij hoort: 1 van de charmes van kamperen!!

  2. Swanique* permalink

    Wat grappig….ik ga woensdag naar Pontorson op vakantie….vlakbij Fougxc3xa8res. Mooie omgeving daar!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: