Skip to content

De Zeven Heuvelen….

November 23, 2010

Zondag was het dan eindelijk zover…Ik ging het weer proberen. 15 km rennen in de Nijmeegse heuvels oftewel De Zeven Heuvelloop!

2 jaar geleden had ik mezelf hier ook al aan gewaagd, een prachtige loop gehad met veel publiek en muziek langs de kant en dat wilde ik best nog een keer.

Samen met vriendinnetje Greta had ik me ingeschreven, dus om 9 uur stonden wij op het perron van Assen, we gingen treinen…Tja ik weet ook dat mijn laatste trein ervaringen niet optimaal geweest waren en dus was ik daar eigenlijk het meesten mee bezig. Het eerste stuk ging goed, we hadden een zitplaats ondaks de drukte van lopers en margrietfairdames. Bij Zwolle werd het iets minder, het was drukker dan druk, we kwamen dan ook te zitten in het koeienstalgedeelte, waar het op sjagerijnige dame best gezellig was, zelfs de machinist/conducteur was in opperbeste stemming gezien de vrolijke omroep praatjes.

In tegenstelling tot de vorige meeloop editie waren we ruim op tijd in Nijmegen, we genoten dan ook eerst van een bak thee/koffie en een natte keek. Waarna we opzoek gingen naar onze omkleedgarage. De Ing omkleedgarage. in de garage stonden we, hoe toevallig, met mensen uit Groningen, die voor de eerste keer kwamen genieten in Nijmegen. Na het lossen van bagage besloten we een rondje rotonde te gaan wandelen(-: Je moet toch wat als je tijd over hebt en het buiten niet heel warm is..

En toen was het zover…we wandelde naar de start en tja als echte vrouw wil je dan nog even plassen….een minpuntje, voor de start was maar een dixie… dus na een tijdje wachten toch nog maar even terug gelopen anders zouden we de start niet halen.

Om even over 2e was het dan zover, weer een paar duizend mensen die van start gingen in het laatste startvak..paars.

Ik wilde hem vooral rustig en gestaag uitlopen zonder mezelf helemaal op te blazen*wat in mijn geval al snel aan de roodhoofdorde is(-:*. Greta liep het eerste stuk*5km punt* met me mee, dit vond ik jammer voor haar en dus schreeuwde ik haar weg…rennen Greta rennen. De rest van het parcour kon ik redelijk stabiel houden*ik wilde onder de 36min. p 5km blijven*, het rende lekker weg, zeg maar(-: Bij de 13km kreeg ik het toch even moeilijk maar daar was mijn haas, een oude man met een redelijk tempo en zware looptred, daar kon ik mijn gehoor op afstellen en met zijn ritme meegaan, zo geschiedde het dat ik in 1:47 over de finish kwam, waar Greta mij juigend binnen haalde.

Voor de echte hardloper niet snel maar voor mijn lijf en conditie vermogen heel netjes…Ik ben trots!

Mijn telefoon heeft prima werk verricht, kweet alleen niet hoe ik het hier kan krijgen…nog even geduld, zelfs de foto's die ik onderweg gemaakt heb, zijn in mijn parcourbeeld opgenomen…heel leuk!

Na het omkleden wilde we onszelf eerst verrassen met een heerlijk bockbiertje maar helaas was de kroeg iets wat heel druk en dus besloten we naar de trein af te lopen…druk druk druk, gelukkig konden we het eerste stuk zitten, ik voelde mezelf al niet helemaal top*heb ik altijd na het lopen* dus even onderuitzakken was wel lekker.

Helaas de trein naar Assen waren we minder gelukkig, we moesten de rit op het trappetje aanvaarden.

Thuisgekomen eerst maar even de warme douche door en de beentje in de lucht…even nagenieten van deze toch wel prachtige gezellige dag! Op naar de volgende uitdaging!

From → Uncategorized

6 Comments
 1. Petra permalink

  ow!! ik ben nu al benieuwd!!! Laat maar zien die loopwereld van jou!!

 2. Wow, we gaan live de 7 heuvelen kunnen volgen via de razende reporter Michelle

 3. marian permalink

  hoi Chelle en Greta
  ik wens jullie heel veel plezier tijdens de 7 heuvelen. en we zien de filmpjes we op twitter of je blog

  liefs marian

 4. Je maakt genoeg mee om te schrijven en mooi telefoon.
  Veel plezier bij de 7 heuvelen.
  Groet Rinus.

 5. Van weinig naar veel. Pffff petje af hoor.

 6. De finish is gehaald en JIJ hebt lekker gelopen ; dat is toch het allerbelangrijkste !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: