Skip to content

Oufny

January 17, 2011

Het is al even geleden maar herinneringen moet je levend houden.

Een aantal maanden geleden besloten we een vakantie  te boeken rond de kerst, samen met goede vrienden Peter en Pauline, Bert en Yvonne. De bestemming werd Belgixc3xab, in de Ardennen.

Helaas besloten Bert en Yvonne niet mee te gaan, we twijfelde nog even iemand anders mee  te nemen maar besloten met zijn 6e richting Ardennen af te reizen.

Een paar dagen eerder was de dochter van vrienden van ons jarig, wonende randje Ned/Bel, dus zaterdag de 18e reden wij na het werk richting Hamont-Achel. De eerste dagen bleven we daar hangen met  gezelligheid, jacuzzi en kerstmarkt. Op dat moment begon het al vrij hard te sneeuwen, we beloofde de kinders om zondag richting Eindhoven af te reizen voor het glazen huis maar de sneeuw gooide water in het huis.

Zondag ochtend was het dan toch zover, we hadden Robin beloofd alsnog richting Eindhoven af te reizen, zo geschiedde onze ochtend/middagxe2x80xa6 Na de djxe2x80x99s bewonderd te hebben en Eindhoven verkend te hebben, is het tijd om richting Oufny af te reizen.

100_9172 

In Ned waren de wegen nog wel te doen maar na Luik was de weg een grote glibber ijsbaan*veel ongelukken*, dus voorzichtig aan richting bestemming, de binnen wegen werden alleen maar erger, sneeuw sneeuw en nog eens sneeuw! Doodeng met zomerbanden. Onderweg hadden we sms contact met P en P, ze zouden sms-en als ze er waren maar we hoorde maar niets. Bij het huisje aangekomen, reden we net iets te verxe2x80xa6ai aixe2x80xa6terug, de berg opxe2x80xa6keren, gassen maar nietsxe2x80xa6duwen maar, een aardige bewoner(man van boven de 80)komt ons helpen duwenxe2x80xa6Boven blijkt het de eigenaar van het vakantie huis te zijn. P en P waren ook net pas gearriveerd, hadden een tijd staan stoeien met sneeuwkettingen omdat ze echt vast zaten.

100_9176 

Na het bewonderen van het huis was het tijd om te beginnen aan de vakantie inwijding.

De dagen erna blijft het maar sneeuwen, zo mooooi! Zo kerst! Heerlijk die krakende verse sneeuw onder je voeten.

100_9179 

 

Elke ochtend ontbijten we om lunch tijd, zo relax, de middag word besteed aan wandelen of dichte kerstmarkt bekijken in Durbuy(-:

21122010325 

Een paar dagen voor kerst besluiten we een grote supermarkt op te zoeken voor de kerstboodschappen, de reis er naar toe was wel even billenknijpen, het bleef maar sneeuwen, bij de supermarkt in Malmedy worden alle lekkere ingredixc3xabnten ingeslagen, de bijpassende wijn aangevuld.

Ook de terugreis was weer spannend, op een gegeven moment moesten we stoppen omdat de ruitenwissers bevroren van het ijswater wat uit de lucht kwam vallen, nog geen 500meter verder stonden P en P weer vast op hun favoriete vastzit bocht((-; We mochten weer even duwen, ik moet eerlijk zeggen, vond het helemaal niet erg, dat is nu net wat de vakantie zo onvergetelijk maakte, John zetten zijn auto een stukje omhoog de berg op maar toen we verder wildexe2x80xa6stonden wij vast, de wielen draaide door en door maar de auto ging geen centimeter omhoog, dus weer eruit en duwen maarxe2x80xa6Goed voor de beenspieren(-:

De volgende dag erg blij dat de boodschappen al gedaan waren want het bleef maar sneeuwen en niet zoxe2x80x99n klein beetje ook, de belgen werden opgeroepen om thuis te blijven, hier deden wij als bijhang belg natuurlijk braaf aan meexe2x80xa6Gezellig zelfs(-: Zelfs Aagje de hond van P en P vond haar mand een stuk beter dan dat gewandel buiten(-:

23122010368 

 

 

Op eerste kerstdag genoten we van een uitgebreide kerst ontbijt/lunch, de wandeling en een heerlijk 4 gangen diner.

25122010402 

2e kerstdag was het restjesdag en alvast inpak dag, de volgende dag moesten we om 10 uur uitruimenxe2x80xa6pppfff vroeg als je al een week alleen na 12e leeft.

Op maandag werd voor de laatste maal de sneeuwkettingen omgelegdxe2x80xa6De heerlijke relaxte vakantie was over. Voor herhaling vatbaar!

23122010374 

 

Onze reis zetten nog niet naar huis maar naar Akersloot waar we John zijn moeder haar verjaardag vierde bij een overheerlijk etentje!

Rond 10 was het tijd om richting Veendam te rijden, de eerste keer dat ik in de mondeo plaats nam achter het stuurxe2x80xa6na 2 uur sturen waren we eindelijk thuis. Zeer moe maar zeer voldaan.

From → Uncategorized

4 Comments
  1. Van weinig naar veel. Pffff petje af hoor.

  2. De finish is gehaald en JIJ hebt lekker gelopen ; dat is toch het allerbelangrijkste !!

  3. Mooie vakantie !

  4. Pauline permalink

    Geweldig was het hxc3xa8? Zelden zo’n gave relaxte vakantie gehad!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: