Skip to content

Sollicifobie…

April 23, 2012

Yep ook mij is het overkomen, sinds januari, ik ga het zoals heel Nederland gewoon opbiechten anders word het alleen maar erger…Ik ben Verslaafd. Helaas niet aan de verdovende middelen, of sigaretten of de drank*dat kan ik niet betalen* maar aan vacatures, het begon met 1x per dag kijken op indeed.nl, binnen afzienbare tijd was hier werk.nl aan toegevoegd, daarbij solliciteerde ik ook 4 a 5keer per dag….Bijna een dagtaak, het werd aan dagtaak toen ik ook apparte uitzendbureau’s ging bekijken . De verslaving was geboren maar ook tevens ontwikkelde ik een irritatie naar de vele buitenlandse benamingen voor normale beroepen, de schoonmaaksters worden interieur managers en de verkoopsters, commerciële toppers?!/managers, bali medewerkers worden front office medewerkers of medewerkers service unit… Nu ben ik niet hoog opgeleid, ik moet het doen met een simpele mavo en een deel mbo, de liefde en werk waren sterker dan de boeken en de pen, maar vraag me wel af of de ‘hoger’ opgeleide nog wel weten wat het allemaal inhoudt.

Ik dwaal af, door deze verslaving kreeg ik er een fobie bij…de sollicifobie. Ik weet mezelf niet meer aan te prijzen, op te schalen, mooier te maken dan ik ben…Nu ben ik er natuurlijk een van het unieke soort, een met verschillende talenten…

In de bloemen gewerkt, planten gekweekt/geplant, kassa’s en mensen bediend, licht geadministreerd, belezen, thuis in het computer wezen, gepoetst, ingekocht, taxi geweest… om maar een kleine kijk in mijn met zelf aangeleerde skills*om in de termen te blijven* te geven, maar dit willen werkgevers niet, ze willen echte hbo’s die interieur medewerkers lees schoonmaker gaan worden.

Mijn fobie resulteerde in het feit dat ik nog meedere malen dagenlijks vacatures doorspit, maar geen sollicitaie brief meer uit mijn toetsenbord en/of pen krijg, tevens heb ik een depressie ontwikkeld door de vele afwijzingen of profielfalen. Of nog erger, dat ze niets meer van zichzelf laten horen.

Nu ben ik aan het afkicken…trillend ren ik het internet door, als ik ophou…denk ik steeds, ik vergeet wat, ik vergeet wat, je moet kijken, je weet maar nooit, misschien is er een werkgevers die je roept of persoonlijk aanschrijft of je alsjeblieft wil reageren…

Sinds vorige week ben ik oproepkracht in een atelier/galerie van Maya Wildevuur via facebook.

En vanaf morgen ben ik postbezorgster voor een uurtje of 2 via vriendin.

Oftewel… mijn hele verslaving is voor niets begonnen, niets geen indeed, niets geen werk.nl

Gaat nog even verder met afkicken….ook al zoek ik nog een paar uur werk.

From → Geen categorie

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: