Skip to content

Even mijn hoofd legen…

May 22, 2013

6 maanden geleden was ik bezig met het wel of niet “Opgeven is geen optie”, Ik besloot dat meedoen wel een optie was, ik zou nog 6/7 maanden hebben om het sponsor bedrag voor elkaar te krijgen…Makkie…*uche* Ik zeg dat in ieder geval nooit meer! Want een makkie is het zeker niet, de vele mensen die ik mailde, aansprak, belde waren helemaal niet zo enthousiast, ik moest praten als brugman en elke keer weer een Nee sorry incasseren.

Ineens was daar een positieve drive, gezien onze financiele situatie was er geen optie om een racefiets aan te schaffen en daar was Libbe van Rijwielservice Oosterhaar in Haren! Die een fiets ter beschikking stelde en kleding n een helm…te veel om op te noemen, en meer dan genoeg om in de loop der tijd te gaan houden als wielrennende deelnemer, wat een heerlijkheid in vergelijk met het hardlopen, kilometers maken en genieten maar.

De plannen voor een benefiet liepen na een aantal besprekingen in het water, ook de 2e benefiet planning eindigde in een Sorry, gebelde hulptroepen belde nooit weer terug, markten wilde niet mee werken, supermarkten zien geen heil in het verzamelen van bonnetjes en de meeste bedrijven reageerde ook na een 2e keer contact helemaal niet. Aangezien ik zelf een bdrijf heb gehad, begrijp ik dit laatste niet zo, beleefdheid en aandacht voor de klant brengt juist meer klanten…dacht ik altijd, blijkbaar heb ik dit jaren verkeerd begrepen en is juist de arrogantie van een bedrijf dat klanten brengt.

Ineens was daar weer een positief berichtje, ik mag vakantiewerk gaan verrichten in het ziekenhuis, mooi even een extra ademhaling. Handtekening gezet, mantoux test gedaan…foute boel! Bij terugkomst direct naar de ggd, thorax foto’s maken, vragen stellen, bloedtest. Een vreemd gevoel dat er misschien wat in je lijf zit wat er niet thuis hoort, ik hoorde over vele fout positieve testen dus was gerust, ik heb nooit wat dus dit zal ook wel weer fout alarm zijn.

Helaas een week later kreeg ik een telefoontje van een arts, dat de bloedtesten ook positief waren… Ik heb niet besmettelijke tuberculose. Waarschijnlijk opgelopen in Bulgarije of bij iemand uit mijn omgeving*onbekend*. Wat nu? De arts stelde voor om de normale richtlijnen te volgen, wat inhoud dat je aan de antibiotica coctail gaat om zo de infectie te bestrijden. Een groot nadeel zijn de vele bijwerkingen van het spulletje maar daar hoefde ik geen last van te hebben. Want ja wat moest ik nu met de Alpe d’HuZes… Gewoon fietsen zei de verpleegkundige! Mocht je te veel last hebben van de bijwerkingen, dan doe je het niet 4x maar minder keer. En gelijk had ze, ik ben eraan begonnen en wil dit ook afmaken!!

Toch bracht het even een boel reuring met zich mee, omdat er tergelijke tijd mails rond gingen over het mogenlijk niet mee mogen doen als je niet genoeg donatiegeld had ingebracht, de lol was eraf gegaan.

Ik was in 6 maanden tijd veranderd in een rancuneuze verbitterde vrouw, ik zei zelfs ‘nee’ tegen een collectant aan de deur en dat op het moment dat ik net gehoord had dat ik zelf iets onder de lede had waar deze mvr. voor collecteerde, ik begon mijn nee in praktijk te brengen bij andere…te zot voor woorden. Zo ben ik niet! En nooit geweest!

Ik ga zondag nog een keer proberen iets in de donatie box te krijgen door mee te doen aan de ValkemaRun hier in het dorp. Mijn laatste eindsprint naar 6 juni. Hopen dat er genoeg mensen langs het parcour staan met veel klein geld! Doneren maar.

Hierbij wil ik ook nog even alle donateurs die wel gedoneerd hebben, hartelijk bedanken namens Alpe d’HuZes en het KWF!! Jullie zijn kanjers!

Doneren mag natuurlijk altijd! Samen strijden voor de overwinning op kanker!
http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/michellesteur/michelle-steur/actie.aspx

P.s Na een week medicijn gebruik, plas ik oranje, zweet ik iets sneller, heb ik elke dag een lichte hangende hoofdpijn en wat wausheid bij tijd en wijlen maar verder… afkloppen! Nergens last van.

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: