Skip to content

Alpe d’Huzes vs Alpe d’Huez

June 19, 2015

Eindelijk was het dan 30 mei, de vertrek dag naar de alpen. Appartement was weer gehuurd en de camper was gereed, het zou de eerste keer zijn dat de camper meer dan 500km zou afleggen en een berg zou bedwingen dus best spannend, zouden we boven komen, zou hij het redden, het was afwachten. De eerste kilometers liepen voorspoedig, hij maakt wel wat herrie, dit komt doordat de motor vlak voor de bestuurders ligt, om de 2.5/3 uur even stoppen. Schijtbak die ik ben, ik durfde niet te rijden… Maar John deed het fantastisch. Bij de aankomst in Luxemburg op zo’n mega parkeerterrein besloten we ook een tukkie te gaan doen. Wel wat herrie, maar moe gereden vielen we snel in slaap. De volgende morgen werd ik waus wakker, had de vorige dag al een niet noemenswaardig hoofdpijntje, het was erger geworden. Als sinds ik mini mensje bent zorgt spanning, leuk dan wel niet leuk voor mij dat ik beland met hoofdpijn of migraine. Ik was erg bang voor het laatste, niet zo prettig terwijl er nog een groot deel van de reis voor je ligt. Ik besloot achterin te gaan zitten en te slapen… We stopte nog een keer, we kregen een omleiding…door de bergen… Ai… noodstop! De plastic zakken van de AH zijn gelukkig waterdicht(-: Na een half uur bijkomen en alles eruit gegooid te hebben, erg blij met onze pottie pottie(-: Konden we de reis weer vervolgen, ik voelde me meteen een heel stuk beter. urenlang reden we door dorpen, rotonde op en af, 30km hobbels op en af… John wilde graag route nationale rijden, scheelde peage en ach met camper kun je toch niet snel rijden. Toen we eindelijk na vele vele uren in Bourg aankwamen dacht ook hij hier anders over. Nu kwam HET moment… de Alpe d’Huez op… rustig doch gestaag toerde we omhoog, harder dan 20/30 en in zijn 2 ging niet, maar hij deed het wel onze 30 jaar oude camper! Boven in het dorp moesten we de sleutel halen, pas daar begon ons oudje een beetje te blazen(-:

Wat was ik blij dat we bij het appartement waren, dood en vergeten te gaan liggen, hoewel het nog geen 8 uur was, naar bed.

De volgende dag werden we wakker met dit uitzicht..*en ik voelde me weer tip top, wagenziek?*

DSC_5019

Dat kon weer zoveel slechter, geen enkel wolkje aan de lucht, ja boven de berg maar verder niets… prachtig. We besloten eerst maar eens op stokbrood croissant jacht te gaan. De berg werd steeds meer in oranje gehuld, overal spandoeken. aangezien we aan het parcour zaten konden we de hele dag genieten van auto’s met fietsen die omhoog kwamen, bussen, campers. We wandelde, pakte uit, aten en ‘s avonds lekker uit eten.
image

De maandag dag was het team compleet, alle veilig aangekomen. Weer genoten we van de omgeving, wat een uitzichten, wat een bergen.

DSC_5032DSC_5052

Maandag besloten Jolanda, Daan en ik een pad te gaan bewandelen richting een lac.. Wow een prachtig pad maar stijl omhoog en met veel rots.

DSC_5117 DSC_5073 DSC_5130 DSC_5168 Ow  te diep we moesten met de blote voetjes door het koude berg water en koud dat het was, bbrr , daarna werden de paden ietswat onherberzaam maar dat maakte de middag wandeling wel spannend. De dag erna had ik er spierpijn(-:

DSC_5208

‘s Avonds besloten we weer uit eten te gaan, nu samen met Astrid, Ingolf en Frans(van het andere veendamse team), heerlijk mals vlees en voor mij een Monaco*bier, sprite, limonade gemixt, mmm*.

De dinsdag werd fiets oefen dag en picknick dag…

Weer de eerste keer met de camper naar beneden, fietsen erin, beneden boodschappen gedaan voor de picknick van die middag. Daan en ik vertrokken met de fiets naar boven, bij bocht 16 besloot ik de handdoek in de ring te gooien, dit zou hem niet worden ook niet op de donderdag. Maar Daan zette voort. Als een echte bergklimmer fietste bij rustig de berg omhoog. Samen met alle andere fietsers van ons team. Team maat Tjebbe kreeg een lekke band, die konden we mooi even uit de brand helpen. Wij besloten voor bocht 6 met de camper te gaan staan om ze aan te moedigen, van water te voorzien en nog veel meer mensen van water te voorzien.

DSC_5253Alle kanjers!

Die middag zouden we als team een picknick gaan doen, heel gezellig op een rustig plek helemaal boven in Huez.

Het werd een gezellig en geslaagd samen zijn.

DSC_5292 DSC_5317 DSC_5321 DSC_5379

Woensdag werd een rustige tutten dag, kijken naar de Alpe d’HuZus, voorbereiden op donderdag. De grote groeps foto van vele d’HuZes deelnemers.

_JF_1968

Donderdag was het vroeg dag, om effe over 2 stond mijn wekker. Ik zou om kwart voor 3 opgehaald worden door Janet, Peter en Jolanda. Om even voor half 4 was de start voor de renners en de wandelaars. Wat een prachtgezicht om al die fietsers naar beneden te zien komen. Vele lichtjes en ook al vele mensen langs de route.

We mochten gaan lopen, ik zou met Janet en Jolanda meelopen. Alleen Janet liep iets te langzaam en Jolanda te snel dus als snel liep ik alleen te genieten. Bocht 21/22/20 enz.. En toen waren daar de deelneemsters van het andere Veendamse team, gezellig mocht ik aansluiten. De bochten liepen we met gemak door, we genoten van iedere miliseconden. En kwamen dan ook uitgelaten over de finish!

Ik besloot om even te wachten tot de volgende beklimming, effe douchen, power nap en daarna weer op pad… Je moest met de skilift naar een ander dorp, daarvandaan met een bus naar bourg… ik zag er als een beer tegenop, ik ken mezelf een beetje, in een bus door berg en dal..ai ai dat zou nooit goed komen, mijn maag is daar niet op gemaakt. Toen ik hoorde dat deze rit voor mijn team maatje ook nog iets meer dan 2 uur geduurd had, besloot ik verstandig te zijn en genoegen te nemen met een laatste wandeling voor een groot deel naar beneden lopend. Dus liep ik naar bocht 5 om rustig weer omhoog te wandelen tot de heidi liebt teamleden me voorbij reden, zij zouden wachten in Huez samen met de rest. Net voor het ontmoetingspunt kwam Peter aan rennen. Zo konden we samen de laatste finish over..

_JF_4119 _JF_4121

Het was een topdag geweest! Met topprestatie’s!

De volgende morgen werden we weer wakker met een heerlijk zonnetje, nog even een heerlijke dag genieten.

We besloten te gaan lunchen bij onze overbuurman waar we de halve week al lekker gegeten en gedronken hadden.

In de middag hadden we afgesproken bij de picknick plaats, daar dicht bij zat een prachtig stukje ruine met kapel. Dit vonden wij een goede plek om kaarsen te plaatsen voor mensen die we miste of die een extra steuntje nodig hebben/hadden. Een mooie afsluiting in onze Alpe d’HuZes week.

DSC_0899 DSC_0887

Die avond hadden we afgesproken om gezellig met zijn alle af te sluiten bij een mini pizzaria, lekker gegeten, helaas was de groep net iets te groot dus niet iedereen genoot van de maaltijd. Daarna was er een d’Huzes feest om het geheel af te sluiten. De ene zaal was stampvol, helaas geen plek, en dat hadden we die week al 2 keer eerder gehoord)-: Behalve als je een vip pas had.*slechte zaak*

De tent had nog genoeg ruimte, alleen toen het drukker werd konden ze de bediening niet meer aan, alles verliep mega chaotish en ongeorganiseerd en ik was op… dood van een heeerlijke week in de Alpen!

De volgende ochtend was het opruimen, om half 10 kwamen ze het appartement controleren. We konden weer rijden… nu peage om thuis te komen(-: In luxemburg besloten we wat te gaan eten bij het plaatselijke cafe, om daarna naar een camper parkeerplaats af te reizen in een naburig dorp. Top gegeten en top geslapen.

Moe maar zeer voldaan kwamen we weer thuis van een week met een gouden randje.

Dank je wel camper dat je ons heen en weer hebt gebracht en een goede slaapplaats hebt gegeven…

DSC_5294

P.S helaas heb je ons een week na thuiskomst ook nog wat anders gegeven, onze eerste bekeuring in Frankrijk….voor te hard rijden op de heenweg hahaha bijna ongelofelijk maar echt waar((-:

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: