Skip to content

25 jaar!

March 29, 2018

Tjeemig als je vroeger 25 jaar getrouwd was, was je bejaard en nu is daar toch echt het moment aangebroken.
Een jaar of 27 geleden ging ik bij mijn oma wonen, opleiding en een goede reden om het huis uit te gaan. Een gezellige tijd vooral omdat mijn oma van bloemen hield, elke week had ze verse bloemen in huis en wat een mazzel, onder haar appartementje aan de Javastraat in Amsterdam zat een bloemenwinkel genaamd “Steur-Fleur”.
Ze zat er soms wel een uur te kletsen over ditjes en datjes en niet een keer per week maar de halve week, de bloemist hoorde het aan, maakte zijn dingen. Ook ik zat er wel eens bij en van het een kwam het ander, of ik behoefte had aan een baantje. Een collega van hem, Rinus Bloemenhandel zocht nog iemand. Een beetje spannend want wat had ik met bloemen buiten het feit dat ik er in de vaas van hou. Ik deed het. Mijn zaterdags baantje was binnen.
Zaterdags na sluitingstijd werd het weekend ingeluid met een biertje in cafe de nieuwe vaart aan de overkant en de bloemist kwam dan vaak ook even aanwippen. We kletsen en dronken en spraken over badmintonnen op woensdagavond, deden dit. Gezellig. Rinus en Bea zijn vrouw gaven elke kerst een etentje voor het personeel en zo geschiedde het dat Én ik en de bloemisten vriend uitgenodigd werden. Badmintonnen op woensdag werd “sporten” en met valentijn kreeg ik een witte roos. Briefjes over en weer en voor we het wisten woonden we samen tot groot ongenoegen van de familie. Hij was te oud en ik te jong en mijn opleiding dan… enz… Ik raakte zwanger(oeps) en we trouwden op 1 april 1993. John en Michelle Steur waren een feit. Het asfalt werden vaak kasseien en de kasseien weer asfalt, met grote dieptepunten naar mega hoogtepunten, een overleden Andrea en 2 kanjers van kerels rijker, een verhuizing van Amsterdam naar Weesp naar Veendam, van vakantie met de tent naar vakantie met de camper, van maatje xxs naar 44, van bestelbus naar 3 auto’s voor de deur, van 1 vakantie tot 6 vakantie’s… ons riviertje kabbelt nog steeds gestaag verder.
Ik hou nog steeds van je John Steur, als je dat maar weet! Op naar de volgende 25 jaar!

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: