Skip to content

Doel

May 22, 2018

Nog 1.5 week en dan reizen we af naar Huez in de Franse alpen. Ik heb zin! Elke euro die ik ingezameld heb heeft een doel, net als dat Tijn had met zijn nagellak, door Tijn en vele andere mensen is er een machine voorhandig gekomen voor onderzoek tegen hersenstam kanker. Aangezien Alpe d’HuZes en fonds is voor KWF weet ik zeker dat ook mijn bijdrage goed terecht komt, elke cent komt goed terecht. Terecht bij mensen die het nodig hebben, nabestaande die het nodig hebben, familie, vrienden die het nodig hebben, de patiënt die het nodig heeft.

 

Ad6-thema's

“Bestedingsplan kwf 2018

Ieder jaar in oktober wordt het geld dat bijeen is gebracht door Alpe d’HuZes gestort in het Alpe d’HuZes/KWF-fonds. Dit fonds wordt beheerd door KWF Kankerbestrijding. Sinds 2014 is KWF ook geheel verantwoordelijk voor de besteding van de opbrengsten.
Stichting Alpe d’HuZes blijft wel richting geven aan het beleid door thema’s voor bestedingen aan te dragen. In afstemming met KWF Kankerbestrijding worden deze thema’s jaarlijks vastgesteld en vormen daarmee de kern van het bestedingsplan.
De beschikbare budgetten worden jaarlijks definitief vastgesteld aan de hand van de opbrengst van het voorafgaande jaar, plus eventuele onderbesteding uit de voorgaande jaren.

Waar gaat het geld naartoe?
In 2018 wordt het geld uit het Alpe d’HuZes/KWF-fonds besteed binnen de volgende 3 thema’s:
Ambitie: het stimuleren van jonge, talentvolle onderzoekers (o.a. Bas Mulder Award).
Hermannetjes: financiële ‘duwtjes in de rug’ met als doel om kennisbenutting te versnellen of knelpunten op te lossen
Nieuwe Ontwikkelingen: extra kansen creëren voor baanbrekende ideeën
Deze thema’s reflecteren de uitdrukkelijke keuze van Alpe d’Huzes om ambitieus te zijn en jong talent een kans te geven (thema Ambitie), kennisbenutting van onderzoeksresultaten te versnellen (thema Hermannetjes) en extra ruimte te bieden aan baanbrekende ideeën en innovatie (thema Nieuwe Ontwikkelingen).”

Ik ben nog steeds in de luxe positie dat mijn eigen gezinnetje buiten schot gelaten word, alleen om ons heen kunnen ze dit niet zeggen, John zijn ouders, John zijn broer, mijn tante,  mijn nichtjes, mijn vriendin en vriendinnetjes, onze buurtjes, ouders broers zussen van vrienden, mensen die ik dagelijks tegenkom in het ziekenhuis, aardige mensen maar ook mensen die verslagen zijn en zeggen ‘waarom ik?’ …

Soms ben ik in tranen van al die mooie acties van mede Alpe d’HuZes broeders en zusters, allemaal met passie en één doel, zoveel mogelijk geld ophalen voor het KWF/Alpe d’HuZes fonds. Wetenschappers de mogelijkheid geven een pil, poeder, spuitje of machine te ontwikkelen zodat ik en vele met mij niet meer hoeven leuren om geld.

Elke euro is meegenomen, zitten geen kosten aan, aan de deur geven jullie toch ook?

Donatie’s welkom op de actie pagina!

 

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: