Skip to content

Muziek weekend

September 4, 2009

En een week later was het weer muziekfun!

Voor de vrijdagaond stond Ilse de Lange in de Eemshaven gepland, John moest werken en Daan wilde niet mee en dus togen Robin en ik betijds richting Eemshaven, het zou best een druk kunnen worden, was de waarschuwing die ik vooraf kreeg. Toen we aankwamen konden we nog rustig onze auto parkeren, we besloten eerst een paar boten te gaan bekijken aangezien Ilse de Lange de voor-voor start was voor Delfsail, de volgende dag zouden deze boten richting Delfzijl af varen.

Eerst maar even wat drinken en een rechts vooraan soldaat maken, we luisterde en zongen eerst mee met een soort van piraten koor, gepassioneerde zingende lolbroeken, eigenlijk heel erg leuk en sfeermakend.

210820091048

Daarna was het wachten op Ilse, tussen door werd door de burgerjuf van delfzijl de boel nog welkom geheette.

Ilse de lange had ik nog nooit live gezien en het was fantastisch!!! Echt een gave show.

210820091060 210820091078

De dag erna had ik een afspraak met vriendinnetje Karlinda, we gingen haar verjaardags cadeau innen in Almerezand. Op het popfestival Zand Almere.

Rond een uur of 1 reden we makkelijk het parkeer terrein op*dit zou later TE gemakkelijk geweest zijn*.

Het was waarachtig een zand festival, voor mij bekend terrein, dit was vroeger het strand waar we eeuwig kwamen, hele zomers langs zaten we langs het water met mijn ouders, zelfs met de eerste liefdes  was that the place to be. Zo liep er vroeger een man grote augurken te venten op het strand, en klandissie dat ie had op warme zomerse dagen, op blote voeten pattat of een ijsje halen in de zanderige strandtent of maken dat je wegkomt met grote onverwachtse regen of hagelbuien of heel stiekum onder het spoor door kijken of er echt een naaktstrand was((-; En later zouden Acda en de munnik er een prachtige skets over maken…muiderzand…enkeltjes in het water, daar gaan de knietjes…ow daar hebben we de enkeltjes weer(het was echt waar dit was het scenario voor een duikje nemen in het ijsselmeer).

Nu was ik daar om te genieten van de muziek, we settlede ons achter het eerste hek na het midden. En het was warm, lekker warm, tussen door kregen we sms-jes ove ernstige regenbuien in veendam…vreemd bij ons was de hemel blauw en bleef blauw.

We mochten eerst genieten van Jeweld… een hele leuke jongens band met goede covers…Top!

Daarna was de eer aan de 3JS, helaas deze fun ontging mij even, vond er eigenlijk niet zo veel aan.

220820091083

Maar gelukkig kwamen daarna Acda en de Munnik een showtje geven..

Na AedM was het tijd voor de plaspauze…wat een drukte wat een chaos, na een kwartier worstelen waren we eindelijk op een rustigere plek…de wc(-; We besloten even achter te blijven aangezien het geen doen was om de tocht terug weer te vervolgen.

Ondertussen konden we genieten van Blof op het grote scherm…we genoten al liggend in de zon.

Aangezien het ondertussen al na 5e was, besloten we alvast te gaan genieten van de bbq…Het as heerlijk maar om daar 16 euro voor uit te geven…volgend jaar weten we beter…

220820091085 220820091082

Onder het eten mochten we intens genieten van Van Velzen, de band waarvan we later op de avond nog veel meer van mochten genieten.

Na het eten was het uitbuik tijd en mensen kijken, wat een berg verschillende mensen en wat een lekker weertje.

Na Van Velzen was het tijd om de beentjes te strekken, nog even het terrein over en genieten van het water(waar het helaas stikte van de vliegjes..bleegghh)

100_8659

We stonden op de wip of weggaan, want als al die mensen zich gaan verplaatsen zou het mega druk worden op het parkeer terrein en we moesten nog 2 uurtjes rijden voor we weer thuis waren…We besloten 3 nummers Jan Smit mee te pakken en dan richting uitgang te vertoeven…Hij maakte show..

100_8669

We liepen onder het gezang van jan richting de uitgang, daar waar de muziek ook nog perfect te beluisteren was. Op de parkeer plaats aangekomen vonden we onze auto ingeparkeerd tussen 4 auto’s, 1 links, 1 rechts, 1 voor en 1 achter…oefff en we wilde weg, naast de auto achter ons was een auto vertrokken dus kontbreed hadden we een kleine ruimte om te proberen uit te parkeren….Karlinda probeerde en probeerde…ik ging boos verhaal halen bij de verkeersregelaar, maar het antwoord dat ik daar uit kreeg was…ik niet weten, kan niet helpen…toen brak het charme offensief aan, de eerste mannen durfden het niet aan, na een half uur waren we erg boos en gingen we weer naar de verkeersregelaar of ie hulp kon halen, maar zeer bits kreeg hij via de mobiele telefoon te horen, neen dat kan niet laat die vrouwen het zelf maar opknappen…aaagghhh daar hadden we 10 euro voor betaald…we waren moe en wilde naar huis, ggrrr, het kon nog uuuuren duren voor de rest van de automobilisten naar huis zouden willen…Kar waagde nog een poging…hield een auto aan om te vragen of die hulp van voren wilde halen maar deze jonge man stapte direct uit om te helpen, geen probleem, toen hij zag hoe we stonden voegde hij er snel aan toe…oef weet niet of dit gaat lukken…hij stapte cordaat in…voor achter, voor achter, voor achter na dit proces vele malen herhaald te hebben…stond de auto naast de achterste auto..WAOWWWW We waren een uur verder en MEGA happy…We vlogen hem om de hals, duizend zoenen en een grote dank je wel! We vroegen zijn naam en adres, want daar kon de grote bos bloemen heen…Hij antwoorde dit met een hebben jullie net Van Velzen gezien…eueu yep…Dan kunnen jullie als Dank je wel zijn nieuwe cd kopen…HUH? Ik ben de drummer van Van Velzen…U begrijpt de cd is bijna in ons bezit na zijn uitkomst deze week(-:

Na thuiskomst bleken John en de boys nog niet thuis, die waren genieten bij Marco Borsato in Delfzijl en stonden al een uur te wachten op een bus terug naar de auto.

Om kwart over 1 was daar John, die me ophaalde bij Karlinda…Wat een dag, moe maar zeer voldaan viel ik in slaap.

De volgende dag was het weer raak….Acda en de Munnik in Caprera Bloemendaal…We hadden met een stel*Margot, Ares, Petra, Marco en Daphne* afgesproken om eerst wat te gaan eten in het pannekoekenhuis op de Caprera berg(-;

John en ik vertrokken bijtijds om zo nog even te genieten van een biertje op de afsluitdijk…

230820091090

Precies om half 6 reden we de parkeerplaats op bij de boven verdieping van caprera…

We genoten intens van het eten in het zonnetje op het terras…daarna was het tijd…Tijd voor het concert, bijna elk jaar mochten we al 10 jaar lang genieten, behalve vorig jaar dus het was wel weer een aangenaam thuiskomen in het geliefde caprera.

De beveiliging was vrij streng qua fotograferen en filmen en dus maakte ik alleen een paar foto’s…We genoten zo wel intens van het concert…Heerlijk!

100_8671 230820091098 100_8681

De volgende dag was het weer muziek tijd in de buurt, door het Bram(van velzen)auto gebeuren, was mijn oog gevallen op van Velzen in de buurt, die maandag avond stonden ze waarachtig in Delfzijl op de Delsail, dus samen met Robin, Daan, Marisja en Maureen*buurmeisjes) richting Delfzijl, Marisja haar vader had geholpen als Vrijwilliger en had dus een gratis parkeer kaart voor dichterbij het festival…heel makkelijk en met veel egard werden we afgezet tussen de boten(-; Daarna was het tijd voor bootje kijken…

100_8686 100_8688 100_8694 100_8696 100_8701 100_8697 100_8707 Roan(ex Idols ofzo) Trad op als voorprogramma van van velzen.

100_8729 240820091115 Afbldng490   

Van Velzen was Grandioos!!! En niets terug te vinden bij de kalme uitparkerende drummer, wat een energie heeft die man! Wauw!

Dit was het einde van een fantastisch muziek weekend!
De Adrenaline bleef nog lang hangen.

From → Uncategorized

2 Comments
  1. hoi waar is de rest

    groetjes ons xxx

  2. Karlinda permalink

    Hmmmmm laat me nog ff genieten!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: