Skip to content

Gevoel

January 11, 2019

In mijn vorige stukje schreef ik al een stukje over dat mijn vader zou komen te overlijden.

Dit gebeurde toch nog vrij snel, op 6 januari blies hij zijn laatste lucht uit en gisteren hebben we hem begraven. Een kleine familie reünie, familie die ik al tijden niet gezien heb, door het medium facebook ben ik gelukkig in de afgelopen jaren weer in contact gekomen met sommige familie leden, vind ik fijn. Ik heb last van gevoel en gevoelens. Iets wat mij de afgelopen weken flink in verwarring bracht. Gevoel is mij niet echt bijgebracht, doe maar normaal en laat de buitenwereld alleen iets merken als het negatief kan. Oftewel niet fijn. Huilen laat maar. Lachen alleen om een ander. Liefde wat is dat? Vooral niet laten blijken want dan komt het gevoel omhoog. Bij binnenkomst geen hand, geen zoen, geen knuffel.

Ik mag wel zeggen, ik ben anders! Godsgelukkig wat ben ik anders. Ik hou van mensen, zeg het ze. Ik hou van plekken, natuur, dingen. En mijn gevoel is mijn grootste liefde, sterk ontwikkeld door het leven. Een hand, een zoen, een knuffel bij binnenkomst. Vind ik fijn. “Ga nooit de deur uit zonder zoen”

Toch werd ik weer even terug geduwd in het oude familie patroon en wist ik even niet meer wat te doen met gevoel. Mijn vader was voor een groot deel het huilen niet waard en lachen om de situatie ook niet.

Het samen zijn met de familie, als in met zus en broer en aanhang en kinders, was vreemd, jaren niet meer gebeurd en dan is er ook weinig. Gevoelloos, ieder zijn eigen weg. Vreemd, zou het zo anders zien.

Gelukkig was er gevoels familie bij, effe een knuffel is altijd fijn. Vind ik fijn.

15589618_1472630746110708_4783964376587741477_n

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: