Skip to content

Weten is nog meer eten….

August 24, 2004

Dit bericht las ik vandaag in de krant:

Vier van de tien mensen eten frustraties weg

LONDEN, dinsdag
Bijna de helft van de volwassenen grijpt naar eten om gevoelens van verveling, eenzaamheid en stress te onderdrukken.
Dat blijkt uit onderzoek van Britse wetenschappers van de Priory Clinic in het Britse Roehampton. Uit een studie onder 2000 personen bleek dat 43 procent frustraties met eten wil verminderen.
Van de ‘troosteters’ had een kwart spijt en nog eens een kwart denkt dat de weg naar geluk begint met afvallen. De Britse organisatie voor eetstoornissen zei tegen de BBC de bevindingen van de onderzoekers onrustbarend te vinden.

Een van de specialisten van de kliniek, Peter Smith, zei dat de tegenwoordige “verering van mager zijn” en de aanhoudende druk op mannen en vrouwen om te voldoen aan bepaalde uiterlijke eisen betekent dat steeds meer mensen worden bedreigd door gevaarlijke geestelijke problemen in verband met voedsel, gewicht en uiterlijk.

Ook ik behoor tot deze groep mensen, dus u begrijpt…als persoon wil je het niet weten, onken je het maar als het dus in de krant komt….oeoeoeoeo waar zijn die chocolade brownies!!!!!

From → Uncategorized

4 Comments
  1. meis, sterkte!….ik heb die buien nooit zo in m’n maandelijkse stonden…..heb ze eigenlijk dagelijks πŸ˜€

  2. Het is allemaal de ‘schuld’ van Twiggy…….ineens wilde iedereen een twijgje zijn…..en werd ik bestookt door zogenaamd ‘grappige opmerkingen’ van anderen *goh, wat lollig*….die vonden dat ik nodig moest gaan afvallen. Ineens werd ik me bewust gemaakt van iets, waar ik me nog nooit ongemakkelijk bij had gevoeld……en dat is onder andere de start geweest van een lange lijdensweg, die me uiteindelijk bij een psycholoog heeft doen belanden…….bedankt ‘lieve mensen’.

    Nee, hiermee bedoel ik niet jullie, maar die zogenaamde lieve mensen die meenden het ‘goed met me voor te hebben’……….yeah right!

  3. Ja, ik behoor daar ook wel toe…… πŸ˜•

  4. Ooohh bah….. Ik hoop ook voor je dat het snel weer voorbij trekt…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: