Skip to content

Bloemen-Studio Michelle Gesloten…

January 4, 2010

In april 2007 kreeg Bloemen-Studio Michelle voet aan de grond in Veendam, mijn grootste twijfel werd weggenomen door John en de man die ons wilde helpen op de veiling.

De eerste maanden speelden we quit op de kosten*zonder salaris*, geen salaris was niet zo erg aangezien ik bezig was met hetgeen wat ik echt leuk vind, na verloop van tijd viel me op dat de omzet wat omlaag liep en dus begonnen we met aanbiedingen om mensen te trekken, het werktexe2x80xa6even, helaas liep dit steeds minder.

De opening van het overdekte winkelcentrum speelde me parten, mensen die in de zomer nog een wandeling naar mij maakte bleven in de winter liever lekker warm binnen winkelen.

Mijn enthousiasme verdween met de kou en de verkoudheid die door kou en vocht van sept. Tot maart aanhield, ook moest er een groot deel van John zijn salaris in de winkel gestopt worden.

Opeens was ik bezig met vooral de huur en de inkoop te bekostigen in plaats van gezellig mooie dingen maken. Mijn enthousiasme bereikte het ultieme diepte punt, zelfs thuis had ik nergens geen zin meer in. Gestopt met sporten, mijn web-log verwaarloosd en vooral was ik geen gezellige moeder, echtgenoot, vriendin meerxe2x80xa6

Hier moest een einde aan komen! Ondertussen was het augustus, dus voorlopig maar even uitzingen.

Samen met Robin liep ik de dam tot dam, om daarna de halve marathon van Amsterdam nog te nemenxe2x80xa6met de ziel onder mijn armen. Ik had tijd om na te denken, tijd om mijn hersenen leeg te maken, tijd om dingen op een rij te zettenxe2x80xa6aan het eind van de 21km was er een ding duidelijkxe2x80xa6het was klaar! Niet alleen met het hardlopen maar vooral met de winkel, ik moest er zo spoedig mogelijk mee stoppen om mezelf en mijn gevoel weer terug te krijgen, wie was ik om John zo hard te laten werken voor een salaris waar ie niets van terug zag.

John was het er totaal niet mee eens, de huur loopt door en alle kosten! We besloten er samen even uit te gaan naar Duitsland, even tot rust komen, even praten, even niks.

Na dit reisje en wat reken werk was hij omxe2x80xa6vooral omdat ie inzag dat ik er allerminst gelukkig van geworden was, die winkel had jaren van mijn leven gekost.

De kleine kosten komen we wel over heen, de huur loopt door tot april, maar ook hier komen we wel weer overheen, we hebben samen de grootste stormen al overwonnen dus ook hier komen we wel weer uit.

Januari neem ik vrij, om te tutten, te niksen, de winkel te ontruimen, tot mezelf te komen, te solliciteren, weer te gaan sporten, Margootje te helpen verhuizen, het huis op te ruimen, weer enthousiast te kunnen lachen.

Februari hoop ik weer aan de slag te kunnen, wat de plannen zijn is in mijn hoofd nog niet duidelijk.

Wat wel duidelijk isxe2x80xa6.Is dat ik jullie allemaal een Groots Fantastisch Waanzinnig Lachwekkend Gezond Uitzinnig Prachtig Muzikaal 2010 toewens!!!

From → Uncategorized

11 Comments
 1. Het zal niet meevallen om klanten tevreden te houden. Knap zwaar.

 2. Beterschap en komt goed.
  Natuurlijk nog gefeliciteerd met de kids.
  Groet Rinus.

 3. Ivonne permalink

  Je hebt het in ieder geval geprobeerd om xc3xa9xc3xa9n van je dromen na te jagen….
  Hoop dat alles een beetje goed loopt en vol te houden is na dit besluit…..
  En dat het met je eigen persoontje ook weer beter zal gaan…. Dat de zon in je weer volop gaat schijnen….
  Er komen vast wel weer nieuwe dromen die je waar zou willen maken….
  Hoop voor jou en je gezin, dat het een Heel Mooi 2010 zal worden….

  Lieve Groet, Ivonne.

 4. Petra permalink

  Ik vind je dapper! Gewoon om je dromen achter na te gaan, maar ook om zulke besluiten te nemen voordat er echt grote problemen komen. Als ik iets hoor over werk dan laat ik je dat natuurlijk even weten!
  Dikke kus voor nu, zet hem op de komende tijd!!

 5. Linda permalink

  Gelukkig kan een mens over meerdere dromen beschikken 🙂 Neem rustig de tijd en stap gerust weer in de volgende droom. In het verleden behaalde resultaten zeggen niets over de toekomst! Met een goed plan kan een volgende droom een succes zijn!
  Je bent een kanjer dat je het aangaat en gewoon doet wat je in je hoofd hebt! Petje af daarvoor. Ik wil van alles en vind de stap van het ‘doen’ een grote.

  Jullie ook een heel goed 2010.

 6. Arjanne permalink

  Dus….. zaterdag lekker uitwaaien in Egmond!
  En op z’n Gronings gezegd: “Kop d’r veur, wicht!” Nieuw jaar nieuwe kansen, vooruit kijken!
  liefs Arjanne

 7. marian permalink

  he michelle jammer dat je droom maar zo’n korte tijd heeft geduurd wij wensen jou veel succes met je volgende droom en hoop dat die heel lang mag duren.
  en net wat Arjanne zei Kop d’r veur veel goeds in 2010
  en we gaan er zaterdag van genieten.
  liefs Marian

 8. Erg moeilijke beslissing en vooral omdat die droom niet verder wilde gaan.
  Verstandig besluit en inderdaad ook aan je zelf en gezin denken.
  Ik wens je sterkte in deze periode en veel plezier in 2010.
  Xx Rinus.

 9. een van de belangrijkste dingen die je gedaan hebt ios je droom laten beginnen. Helaas komen dromen niet altijd uit.
  Maar veel mensen kunnen van je leren, die durven de stap niet te nemen. jij kunt altijd terugkijken of iets wat je wel geprobeerd hebt. Er is geen had ik maar….

 10. Moeilijke maar wijze beslissing. Knap dat je dat kan.
  Bedenk dat velen nooit aan die droom begonnen zouden zijn.
  Sterkte de komende tijd en ik hoop dat je een nieuwe droom kunt gaan najagen.

 11. Erg jammer maar … waar een deur dicht kan gaan wordt er vaak ook een raam open gezet – er komen vast mooie dingen op jouw weg waar je enorm veel plezier aan gaat beleven.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: